Privacy - Wat niemand over je mag weten

facebook en google accounts

12-12-2013, 15:15 door ab2604, 2 reacties
Als je zoals ik graag bewust met je privacy wilt omgaan maar om wat voor reden dan ook toch een Google en/of Facebook account hebt, hoe kun je dan daar het beste mee om gaan?

Voor de duidelijkheid: ik heb een eigen bedrijf en het is geen optie mijn Google account (vanwege adwords) en mijn Facebook account (levert mij veel nieuwe klanten op) op te heffen.

Er zijn vast meer mensen (bedrijven) die hier mee worstelen. Je weet dat als je inlogt bij Google en Facebook deze je makkelijk kunnen volgen tijdens het surfen. Ik heb nu zelf het volgende bedacht:

- Standaard browser is Firefox met o.a. noscript, ghostery, betterprivacy. geen cookies van derden accepteren en alles wissen bij sluiten browser. In deze browser log ik NOOIT in bij Google of Facebook.

- Een tweede browser (Opera) die ik uitsluitend gebruik voor het inloggen bij Google en Facebook. Ook hier wordt alles gewist bij het sluiten van de browser en bovendien draai ik deze browser altijd in Sandboxie om te voorkomen dat Google en Facebook cookies e.d. lokaal kunnen opslaan. Er blijft na het sluiten van de browser en de sandbox dus niets achter op mijn systeem.

Volgens mij kan ik zo gebruik maken van Google en Facebook zonder dat ik daar tijdens het dagelijkse surfen in mijn Firefox browser last van heb in de trant van G en F die mij in Firefox zouden kunnen volgen.

Wat is jullie mening hierover? Is dit een goede methode om G en F toch te kunnen gebruiken en ze toch ook een beetje het meekijken te belemmeren? Of zijn er nog betere oplossingen?
Reacties (2)
12-12-2013, 18:10 door Anoniem
Antwoorden misschien in dit topic te vinden

https://www.security.nl/posting/363817/Google+en+tracking+maatregelen

Bijzonder treffend gelijke situatie tussen beide topic starters : zelfde topic, reactie 15-10-2013, 10:58 door Stip .

Lees het eens door, mogelijk kunnen jullie samen ervaringen uitwisselen?
12-12-2013, 19:00 door Anoniem
Afhandelingen van vaste contacten via een privé mail account? De rest gewoon zo min mogelijk via Google of Facebook laten lopen. Een aparte computer aanschaffen/VMWare sessie installeren om privé en zakelijk omgeving te scheiden. Helemaal Google of Facebook ontwijken lukt je toch niet, je kan enkel proberen de informatiestroom via hun platform te verminderen. Zodra je inlogt bij Google of Facebook hebben ze je IP adres al... c'est la vie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.