image

'Snowden gaat voor Europees Parlement getuigen'

woensdag 11 december 2013, 11:45 door Redactie, 3 reacties

Klokkenluider Edward Snowden gaat mogelijk op 18 december via een vooraf opgenomen video voor een commissie van het Europees Parlement getuigen, zo beweert het Europees Parlementslid Jan Philipp Albrecht van de Duitse Groenen. Snowden bevindt zich op dit moment nog steeds in Rusland.

Albrecht zou een afspraak met de advocaten van de klokkenluider hebben gemaakt dat hij de vragen vooraf ontvangt en beantwoordt. De Verenigde Staten zouden via een live videostream namelijk de precieze locatie van Snowden kunnen bepalen. Het lijkt erop dat een meerderheid van de Commissie burgerlijke vrijheden, justitie en binnenlandse zaken (LIBE) voor een getuigenis van Snowden is. Alleen de Britse Conservatieven zouden tegen zijn, zo meldt de Guardian.

Crimineel

Vorige week verstuurde het Britse Europees Parlementslid Timothy Kirkhope nog een brief naar de commissieleden waarin hij stelde dat Snowden een potentiële crimineel is en het accepteren van zijn getuigenis een "provocerende daad" is waardoor hij in staat zou zijn om de veiligheid van Europa en daarbuiten verder in gevaar te brengen. Volgens EuropeanVoice kan Snowden zijn getuigenis al op 18 december van dit jaar geven.

Reacties (3)
11-12-2013, 14:30 door Anoniem
"De Verenigde Staten zouden via een live videostream namelijk de precieze locatie van Snowden kunnen bepalen. " Alsof de VS een drone zouden sturen om hem omzeep te helpen. Ja gaat zo'n videostream toch ook niet vanuit zijn woonkamer opzetten, zodat ze meteen zijn adres hebben.
11-12-2013, 20:57 door Anoniem
Door Anoniem: "De Verenigde Staten zouden via een live videostream namelijk de precieze locatie van Snowden kunnen bepalen. " Alsof de VS een drone zouden sturen om hem omzeep te helpen. Ja gaat zo'n videostream toch ook niet vanuit zijn woonkamer opzetten, zodat ze meteen zijn adres hebben.

Nee een drone zou ook teveel aandacht trekken, en in geval van een "strike" laat dat weer sporen achter. Maar de machtige drie letterorganisties hebben veel mensen in dienst die Snowden graag willen oppakken. Voorkomen is beter dan genezen. Zo als jij het zegt lijkt het net of jij het allemaal beter weet.

Kom op zeg.
12-12-2013, 23:16 door Lucas28
Rusland is nog steeds een machtige tegenstander voor de Amerikanen. Een drone aanval kunnen ze dan ook maar beter uit hun hoofd laten. Maar geheime diensten zijn natuurlijk wel benieuwd naar het gaan en staan van de klokkenluider. Een vooraf opgenomen video is dan natuurlijk veiliger.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.