image

Criminelen shoppen voor 2 miljoen met gestolen creditcarddata

vrijdag 13 december 2013, 10:43 door Redactie, 2 reacties

In de Verenigde Staten zijn 23 mensen aangeklaagd wegens het gebruik van meer dan 1.000 gestolen credit- en debitcardnummers, waarmee voor een bedrag van 2 miljoen dollar werd gefraudeerd. De criminelen wisten de kaartgegevens via het inbreken op computers te bemachtigen.

Ook werden zogeheten "carding websites" gebruikt, waar gestolen creditcardgegevens worden verhandeld. Met de gestolen data maakten de criminelen valse credit- en debitcards. Vervolgens werden er speciale teams van "shoppers" ingezet die voor meer dan 2 miljoen dollar bij allerlei winkels in de Verenigde Staten producten kochten.

Het ging om elektronica, cosmetica, kleding, cadeaubonnen en andere goederen die duizenden dollars waard waren. Vervolgens werden de goederen naar New York en Californië getransporteerd, waar ze aan handlangers werden verkocht, die ze weer doorverkochten of bij de winkel ruilden. Van de 23 aangeklaagde verdachten zijn er twee voortvluchtig.

Reacties (2)
13-12-2013, 11:04 door Anoniem
Waarom zelf computervredebreuk plegen als je de gewenste buit gewoon kan inkopen?

Overigens, 23man en duizend kredietkaarten? Tel daarbij op dat "twee miljoen schade" niet hetzelfde is als "twee miljoen aan inkopen", zeker niet omdat justitie en amerikanen helemaal nogal de neiging hebben schadebedragen flink op te blazen. Met andere woorden, klein bier.
13-12-2013, 13:43 door Briolet - Bijgewerkt: 13-12-2013, 13:44
Door Anoniem: Overigens, 23man en duizend kredietkaarten?

De 23 zijn alleen de aangeklaagden. Het aantal betrokken daders kan een veelvoud hiervan zijn. Om iemand aan te klagen moet je wel zijn identiteit hebben.

Er werd een team van shoppers ingezet. Als de daders slim waren, dan hebben ze hier per keer 'vreemden' voor geronseld die niet aan de daders te linken zijn. Deze shoppers lopen namelijk een flink risico om via bewaking camera's gevonden te worden en dan wil je als achterman niet de volgende zijn die door de politie gevonden wordt. Maar het blijft lastig om een naam bij camerabeelden te krijgen dus mag je ervan uitgaan dat een deel van de 'shoppers' de dans ontsprongen is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.