image

Braziliaanse bank-app geeft toegang tot saldo van anderen

vrijdag 13 december 2013, 14:12 door Redactie, 3 reacties

Een beveiligingslek in de mobiel bankieren-app van de grootste bank in Brazilië zorgde ervoor dat klanten van willekeurige anderen klanten afschriften en het saldo konden bekijken. De Banco do Brasil besloot vanwege het probleem, en na honderden klachten op Twitter, de dienst uit de lucht te halen.

Volgens de bank was er iets misgegaan tijdens het updateproces van de apps. Daardoor kregen klanten tijdens het inloggen de gegevens van andere klanten te zien, zo meldt Tecmundo. De schade zou echter beperkt zijn gebleven doordat er een wachtwoord voor betalingen en financiële transacties vereist is. Inmiddels zijn de problemen opgelost en is de dienst weer online. Hoeveel klanten de app gebruiken is onbekend, maar de Android-app is volgens cijfers van Google tussen de 1 en 5 miljoen keer gedownload.

Reacties (3)
13-12-2013, 18:33 door Briolet
Daardoor kregen klanten tijdens het inloggen de gegevens van andere klanten te zien

Dat soort dingen gebeurde in de tijd van papieren afschriften ook wel eens. Ik heb vaak genoeg andermans afschriften in mijn bus gehad. Als mijn naam er niet op stond opende ik ze natuurlijk niet. Een keer was een pagina van een supermarkt ondernemer tussen mijn afschriften geslipt. Dat waren nog eens grote dagelijkse betalingen van die franchise ondernemer aan zijn hoofdkantoor.

In elk geval voorkom je dit soort lekken door fouten met de postbezorging bij digitaal bankieren.
13-12-2013, 20:35 door Anoniem
Door Briolet: In elk geval voorkom je dit soort lekken door fouten met de postbezorging bij digitaal bankieren.
Maar als het digitaal misgaat, dan gaat het ook gelijk goed mis.

Heb niet het idee dat het per saldo minder misgaat, dus het totaal van (aantal keren misgaan) * (volume van misgaan per keer) zou best wel eens groter kunnen zijn met "digitaal".
16-12-2013, 09:27 door hx0r3z
GG
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.