image

Man krijgt celstraf wegens inbraak op toelatingssysteem

zaterdag 14 december 2013, 18:11 door Redactie, 0 reacties

Een 24-jarige Amerikaan is veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie maanden en een strenge vorm van huisarrest voor een periode van zeven maanden wegens het inbreken op meerdere computers, onder andere omdat hij probeerde zijn toelatingscijfers voor een opleiding geneeskunde te wijzigen.

Ook moet Bosung Shim ruim 31.000 dollar betalen wegens de schade die hij veroorzaakte en moet hij alle computerapparatuur die hij bij de inbraken gebruikte afstaan. Shim sloot een "plea deal" met de aanklager en bekende in oktober van dit jaar dat hij tussen juni 2011 en december 2012 meerdere keren toegang tot computers van zijn slachtoffers wist te krijgen. Het ging met name om de Universiteit van Michigan en de Association of American Medical Colleges (AAMC).

Toelatingscijfers

In 2012 probeerde Shim gedurende een periode van zes maanden op het toelatingssysteem van het AAMC in te breken, om zijn toelatingscijfers (MCAT) te veranderen. De man slaagde er echter niet in om het systeem te hacken en huurde vervolgens een aantal hackers die dit voor hem deden. Daarbij zou er voor tienduizenden dollars schade bij het AAMC zijn veroorzaakt. Een soortgelijke actie haalde hij ook bij andere slachtoffers uit, waaronder het National Institutes of Health.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.