image

7 jaar cel wegens diefstal 240.000 creditcardnummers

donderdag 19 juli 2012, 10:00 door Redactie, 0 reacties

Een Estse man is in de Verenigde Staten tot een gevangenisstraf van zeven jaar veroordeeld wegens het stelen van 240.000 creditcardnummers. De 28-jarige Aleksandr Suvorov was een handlanger van de beruchte creditcarddief Albert 'Soupnazi' Gonzalez. Suvorov wist bij restaurantketen Dave & Buster's in te breken, waar hij 80.000 creditcardnummers buitmaakte. Tevens verkocht hij aan een undercover agent van de Secret Service 160.000 andere gestolen creditcardnummers.

Samen met Gonzalez en Maksym Yastremskiy werd een plan bedacht om malware op het netwerk van de restaurantketen te installeren en zo de creditcardgegevens buit te maken. Gonzalez werd eerder tot 20 jaar cel veroordeeld, Yastremskiy moet 30 jaar in een Turkse cel doorbrengen. Naast zijn gevangenisstraf moet de Suvorov een bedrag van zo'n 800.000 euro betalen.

Signaal
"Suvorov stak een oceaan over om duizenden Amerikanen te benadelen", aldus procureur-generaal Loretta Lynch. "Die oceaan bood geen bescherming tegen het bereik van Amerikaanse opsporingsdiensten, die via een gecoördineerde aanpak de activiteiten van Suvorov en zijn handlagers wisten te stoppen. Deze veroordeling is een duidelijk signaal naar cybercriminelen in het buitenland dat hun misdaden ernstige gevolgen hebben."

Met dank aan Michael voor de tip

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.