image

Beveiligingsexpert Bruce Schneier verlaat BT

maandag 16 december 2013, 14:03 door Redactie, 1 reacties

Beveiligingsexpert en cryptograaf Bruce Schneier verlaat BT, nadat hij eind 2006 voor de Britse multinational ging werken. Dat blijkt uit een interne e-mail die in handen van The Register kwam. Daarin staat dat Schneier na acht jaar als "security futuroloog" in dienst te zijn geweest vertrekt.

Schneier is de oprichter van beveiligingsbedrijf Counterpane dat door BT werd overgenomen. Ook bedacht en werkte hij mee aan de creatie van verschillende cryptografische algoritmes, zoals Blowfish en Twofish. Daarnaast schreef hij verschillende boeken, waaronder Beyond Fear en Applied Cryptography.

De afgelopen maanden was hij vooral kritisch over de grootschalige surveillance van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA en Britse inlichtingendienst GCHQ. Ook besloot hij voor de Britse krant de Guardian verschillende documenten van Edward Snowden te onderzoeken. Het geplande vertrek van Schneier eind december zou echter niets met zijn recente uitingen en blogpostings te maken hebben, aldus een verklaring van BT.

Reacties (1)
19-12-2013, 00:29 door Anoniem
Voor BT deed hij toch niets meer de laatste tijd

Mark my words

in 2014 gaat hij niets meer zeggen over Snowdens onthullingen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.