image

Moeder hackt schoolsysteem om cijfers te wijzigen

vrijdag 20 juli 2012, 10:37 door Redactie, 4 reacties

In de Verenigde Staten is een vrouw aangeklaagd omdat ze de cijfers van haar kinderen op ongeautoriseerde wijze aanpaste in het schoolsysteem. Catherine Venusto werkte als secretaresse voor het Northwestern Lehigh schooldistrict. Volgens de aanklacht gebruikte ze haar kennis van het systeem en het wachtwoord van de manager om 110 keer op het cijfersysteem in te loggen. Uit de loggegevens bleek verder dat ze duizenden keren op het schoolsysteem had ingelogd.

Voor haar dochter veranderde de vrouw een onvoldoende in een "medische uitzondering", en haar zoon ging van een score van 98% naar een score van 99%. Zelfs toen de Venusto bij het schooldistrict vertrok bleef ze naar eigen zeggen uit "nieuwsgierigheid en verveling" op de systemen inloggen. Zo logde ze ook regelmatig in op het e-mailsysteem van het schooldistrict. Hiervoor gebruikte ze naast het wachtwoord van de manager ook de inloggegevens van negen andere ex-collega's.

Wachtwoord
De zaak kwam aan het rollen toen een schooldirecteur rapporteerde dat de manager gegevens zou hebben gewijzigd. Die had echter nog nooit op het cijfersysteem ingelogd. Verder onderzoek leidde uiteindelijk naar Venusto. Die liet de politie weten dat ze haar acties als onethisch beschouwde, maar niet strafbaar.

De politie ontdekte verder dat de vrouw alleen twee cijfers van haar kinderen had gewijzigd. Tevens bleek dat het schooldistrict na het vertrek van de vrouw geen enkel wachtwoord had aangepast.

Reacties (4)
20-07-2012, 10:47 door Anoniem
Hmm nalatig van het school district om niet wachtwoord wijzigingen te enforcen.

Tevens zou ik dit niet echt hacken noemen omdat haar positie haar al toegang had gegeven tot de benodigde gegevens.
20-07-2012, 11:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
20-07-2012, 12:24 door Anoniem
Typisch een gevalletje van de vereniging van hackende huisvrouwen?
20-07-2012, 13:43 door Anoniem
Het zegt meer over die school. Als die vrouw inloggegevens van 10 accounts heeft (admin account en van 9 collega's), en passwords nooit worden gewijzigd, dan is er toch iets goed mis met de security awareness.
Wie is er nou strafbaar? Natuurlijk, die vrouw doet iets verkeerd, maar ik vraag me af of je die school ook niet ergens verantwoordelijk voor zou kunnen houden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.