image

Rus opgepakt wegens DDoS-aanvallen op Amazon

vrijdag 20 juli 2012, 11:36 door Redactie, 1 reacties

In Cyprus is een 25-jarige Russische man gearresteerd wegens het uitvoeren van DDoS-aanvallen tegen Amazon.com en het bezit van gestolen creditcardgegevens. Dmitry Olegovich Zubakha zou naast Amazon.com ook eBay en Priceline.com hebben aangevallen. De aanvallen vonden in juni 2008 plaats. Volgens de aanklacht konden klanten door de aanval Amazon niet meer bezoeken. Voor het platleggen van de website op 6 en 9 juni 2008 zou Zubakha een botnet hebben gebruikt.

Bij de aanval op Priceline.com belde een handlanger van Zubakha het aangevallen bedrijf en deed zich voor als een consultant gespecialiseerd in het stoppen van DDoS-aanvallen. Tijdens een ander cybercrime-onderzoek in oktober 2009 werden meer dan 28.000 gestolen creditcardgegevens naar Zubakha en zijn handlanger getraceerd.

Cyberspace
"Deze cyberbandieten veroorzaken grote schade aan onze bedrijven en hun klanten. Maar het oude gezegde over de lange arm der wet gaat nog steeds op", aldus procureur-generaal Jenny Durkan.

"De verdachte kon zich niet in cyberspace verstoppen en ik feliciteer internationale opsporingsdiensten die hem traceerden en arresteerden." Zubakha kan maximaal een gevangenisstraf van 35 jaar en een boete van 750.000 dollar krijgen.

Reacties (1)
20-07-2012, 11:55 door Anoniem
ik vraag me af hoe zulke ervaren gebruikers toch worden gepakt... ze gaan echt niet onder hun eigen ip dit doen :S
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.