image

Tor Project accepteert donaties in Bitcoin

woensdag 18 december 2013, 11:55 door Redactie, 0 reacties

De makers van de anonimisersingssoftware Tor accepteren voortaan ook donaties in de digitale valuta Bitcoin. Het Tor Project is naar eigen zeggen waarschijnlijk de eerste non-profitorganisatie waar Bitcoin-donaties aan de financiële auditregels van Amerikaanse overheid voldoen.

Via Tor kunnen internetgebruikers hun IP-adres verbergen en gecensureerde websites bezoeken. Het wordt onder andere door dissidenten, journalisten en internetgebruikers in totalitaire regimes gebruikt. De software wordt gratis aangeboden en om de ontwikkeling mogelijk te maken spelen donaties een belangrijke rol. Het was al mogelijk om op allerlei andere manieren te doneren, bijvoorbeeld via overschrijvingen, PayPal en cheques.

"Het Tor Project heeft je donaties nodig om onze missie voort te zetten en ervoor te zorgen dat de Tor-technologie klaar is voor de groeiende wereldwijde dreigingen voor privacy en anonimiteit. De donatie die je vandaag doet zorgt voor meer veiligheid en privacy voor miljoenen mensen die Tor dagelijks gebruiken", aldus Andrew Lewman, algemeen directeur van het Tor Project.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.