image

Sticker tegen skimmen bij tankstations

maandag 23 juli 2012, 13:47 door Redactie, 13 reacties

Ondanks het Nieuwe Pinnen dat een einde aan skimming zou maken komt deze vorm van criminaliteit bij tankstations nog steeds voor, maar een sticker kan uitkomst bieden. "De reden dat skimming met Het Nieuwe Pinnen nog mogelijk is zit hem in het feit dat op iedere bankpas nog steeds een magneetstrip aanwezig is", aldus Tokheim, een aanbieder van benzinestationautomatisering. De afgelopen maanden ontdekte het bedrijf een aantal gevallen van skimming bij tankstations.

Terminal
"De Crypto VGA terminal die u gebruikt voldoet aan de meest strenge veiligheidseisen die gesteld worden aan betaalterminals. De Crypto VGA voldoet als eerste terminal ter wereld aan deze eis (PCI-UPT). Ondanks dat de terminal voldoet aan deze hoge eisen hebben criminelen toch een methode gevonden om te skimmen", zo laat het aan tankstations weten.

De criminelen breken een stukje plastic inwendig in de terminal af om ruimte te maken voor het plaatsen van een geavanceerde kaartlezer. Tevens plaatst de crimineel een camera in of op de terminal. "Het is voor u vrijwel onmogelijk om skimming op uw terminal te herkennen, laat staan dat dit door uw klanten herkend wordt", zo waarschuwt de automatiseerder.

Sticker
"Om de klanten er extra op te attenderen hun pincode privé te houden heeft Tokheim stickers verstrekt om op de buitenterminal te plakken. Plaats deze sticker op een leesbare plaats, dicht bij de terminal." Het bedrijf kijkt echter ook naar de banken om skimming aan te pakken. Het gaat dan om bijvoorbeeld 'GEO-blocking', waardoor pinpassen niet buiten Europa zijn te gebruiken.

"Wij verwachten dat door de invoering van GEO-blocking het aantal skimming gevallen in Nederland drastisch zal afnemen, maar adviseren u toch om de stickers op uw terminals te plakken. Op die manier zijn uw klanten nog iets beter beschermd tegen skimming."

Reacties (13)
23-07-2012, 14:22 door wizzkizz
Kunnen mensen niet beter zelf een sticker over de magneetstrip plakken en die er alleen afhalen als dat echt nodig is?
23-07-2012, 14:35 door Anoniem
De criminelen breken een stukje plastic inwendig in de terminal af om ruimte te maken voor het plaatsen van een geavanceerde kaartlezer.
Lukt dat zonder het apparaat te openen? Zou zo'n apparaat niet moeten detecteren dat het geopend is geweest en dienst moeten weigeren tot bevoegde monteur hem op een goed beveiligde manier heractiveert? Op de een of andere manier bekruipt me het gevoel dat die veiligheidseisen nog niet streng genoeg zijn.
23-07-2012, 14:47 door Anoniem
@wizzkizz zijn er dan stickers die het megnetisme tegen kunnen houden dan?
23-07-2012, 14:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-07-2012, 14:51 door WhizzMan
Een sticker die je adviseert je pincode beter laat afschermen gaat helpen tegen een technisch probleem? Ik zou denken dat ze de terminal zodanig moeten maken dat er geen camera meer te plaatsen is zonder dat het opvalt en het plaatsen van een leeskop die de magneetstrip uit kan lezen als de "chip" gebruikt ook niet meer mogelijk is. Zo moeilijk is het niet om te zorgen dat de plek van de magneetstrip goed vrij is en je direct kan zien als er iets is wat dat "gat" in de gleuf opvult.
23-07-2012, 15:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
23-07-2012, 15:04 door Anoniem
Gewoon je magneetstrip er afschuren?
Een sticker er over zal niet helpen, het is immers magnetische tape...

Hoewel een sterke magneet er langs halen in de meeste gevallen ook voldoet.
Tel maar na hoevaak je de strip nog gebruikt hebt de afgelopen maanden ;)
23-07-2012, 15:06 door Anoniem
Veel van die tankterminals hebben maar 1 gleuf voor pasjes en volgens mij zijn de meeste tankpassen nog gewoon voorzien van een ouderwetse magneetstrip, in plaats van een EMV chip. Dus zo heel makkelijk zal het niet zijn om die gleuf aan te passen zodat de magneetstrip vrij blijft.
23-07-2012, 19:18 door wizzkizz
Door Anoniem: Gewoon je magneetstrip er afschuren?
Een sticker er over zal niet helpen, het is immers magnetische tape...

Hoewel een sterke magneet er langs halen in de meeste gevallen ook voldoet.
Tel maar na hoevaak je de strip nog gebruikt hebt de afgelopen maanden ;)
Ik weet niet of het werkt of niet, was zomaar een idee. Maar wat ik wel weet, is dat ik soms even de strip moest schoonmaken als de terminal mijn kaart niet herkende. Daarna werkte die weer wel. Dus mijn gok is daarom dat het magnetisch veld zo zwak is dat vuil dat al kon verstoren. In dat geval zal een sticker dat ook wel doen. Maar goed, dat zijn wel aannames.

En ik ga no way mijn magneetstrip vernietigen. Dat is helemaal niet handig als je voor je werk (of vakantie) in landen komt waar die strip nog wel gewoon gebruikt wordt.
23-07-2012, 19:34 door Anoniem
Wordt het niet gewoon tijd voor een vervangende pas ZONDER magneetstrip? Dat is wat de banken toch al willen invoeren, dus ook zij kunnen het skimmen tegengaan. Wij betalen toch immers voor deze service??
23-07-2012, 20:52 door Anoniem
ik heb er aluminium tape op geplakt strip niet leesbaar.
24-07-2012, 17:05 door Bitwiper
Door Anoniem: ik heb er aluminium tape op geplakt strip niet leesbaar.
Aluminium is niet magnetisch, maar door de goede geleiding van elektriciteit worden er wel wervelstromen in opgewekt als je een Aluminium voorwerp beweegt in een magneetveld. Daarom vermoed ik dat het wel een beetje afschermt, maar of het genoeg is in alle pinautomaten weet ik niet.

Een groter risico lijkt me dat de tape half losraakt en de pas in de automaat blijft plakken. Loop je ook nog eens het risico voor skimmer te worden aangezien zodra ze de pinautomaat openmaken en tape vinden.

Het mooiste zou het zijn als ik een magnetische strip lezer en schijver had met SD kaartje o.i.d.

Gewoon de strip uitlezen en data op geheugenkaartje bewaren, de strip wissen met een sterke magneet (desgewenst daarna overschrijven met iets als "vuq you moron skimmer") en bij vertrek naar buitenland tijdelijk de bewaarde data terugzetten...
26-07-2012, 22:50 door Anoniem
Veel gepraat over magneetstrips onleesbaar maken. Dat is deels niet zo handig. Soms in het buitenland nodig maar ook onze eigen geldautomaten hier in NL vereisen een magneetstrip. Probeer maar eens een ander pasje of je pasje op den kop in de pasmond van de geldautomaat te doen. Shutter gaat niet open. maar de Geldautomaat doet er niets mee.

Een alternatief uit nood geboren maar toen 'elk nadeel heb zn voordeel':
druk de chip van je bankpas er uit. Bij oude passen gaat dat soms per ongeluk. Je kunt hem dan terugduwen. Maar je kunt dit ook bij twee passen doen en de chips dan omwisselen. Je moet we even onthouden wat wat is. Lettertje erop oid, en een plakbandje om hem niet perongeluk eruit te laten vallen. Geldautomaat en betaalautomaten in winkels gebruiken alleen chips. eigenlijk trek je zo chip en magneetstrip uit elkaar..
Er staat nog steeds een valide magneetspoor op. Alleen de pin die je intoetst hoort er niet bij. Die cashers worden helemaal gek! LOL
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.