image

Privéleraar leert leerlingen om cijfers via keylogger te wijzigen

vrijdag 20 december 2013, 12:53 door Redactie, 6 reacties

In de Verenigde Staten wordt een privéleraar gezocht die leerlingen leerde hoe ze middels een keylogger wachtwoorden konden achterhalen, om vervolgens op het schoolsysteem in te loggen en daar hun cijfers te wijzigen. Verschillende leerlingen zouden ook hun cijfers en toegangstesten hebben aangepast.

Dat deden ze middels een keylogger die ze van de 28-jarige privéleraar hadden gekregen. Die had geen relatie met de school waar de leerlingen op zitten. "Ze sloten het apparaat op de achterkant van de computer aan, op de toetsenbordkabel, dus het valt niet eens op", aldus Laura Boss, communicatiedirecteur van het Newport Mesa Unified Schooldistrict. "Ze laten het twee weken zitten en halen het dan op. Wat ze hebben opgeslagen zijn toetsaanslagen."

De groep leerlingen zou op deze manier toegang tot de computers van meer dan 17 leraren hebben gekregen. "Het is schokkend", aldus een ouder. "Ik kan niet geloven dat er een volwassene is waarvan wordt aangenomen dat hij deze kinderen helpt en begeleidt, en ze vervolgens zoiets vertelt."

Reacties (6)
20-12-2013, 13:13 door Anoniem
"Ik kan niet geloven dat er een volwassene is waarvan wordt aangenomen dat hij deze kinderen helpt en begeleidt, en ze vervolgens zoiets vertelt."

Op veel onderwijsinstellingen worden kinderen onderwezen in zaken die ze in de buitenwereld niet mogen uitvoeren. Daar komt een dosis verantwoordelijkheidsgevoel bij kijken. De vraag is in deze wie verantwoordlijk is voor het overbrengen vna dat gevoel bij de leerlingen. Natuurlijk niet de ouders, zo te horen.

Peter
20-12-2013, 15:31 door schele
Beetje vreemd dat die leraar dat zou doen, iets meer achtergrond?

Bedoel, kinderen die geen voldoende zouden halen op die manier helpen schiet niet op natuurlijk.

Misschien kreeg tie een bonus als een leerling een 6+ scoorde?
20-12-2013, 17:01 door Anoniem
Als de echte leraren dit nou ook eens wisten, waren ze er mischien zelf achter gekomen.
20-12-2013, 19:38 door Anoniem
Als je vanuit een positie kijkt als arm individu en je ziet dat de wereld om je heen je een grote wortel voorhoud en zelf gemeenspel speelt, en je krijgt opeens dingen geleerd waarmee je leert te overleven in die rauwe wereld dan zou ik ook dit uitgeprobeerd hebben uiteindelijk. Kennis maakt macht en in het land der blinden is één oog koning. Het is wel jammer dat die leraar niet de kans heeft gekregen om die kinderen verantwoordelijkheidsgevoel bij te brengen. Als je als leraar namelijk succes hebt in toegang tot je leerlingen moet dat niet door moraalridders gedwarsboomd worden. De wereld is al hypocriet genoeg.

Van mij krijgt die leraar een nobel prijs.
20-12-2013, 20:17 door Anoniem
Weer een mediabericht wat enorm misleidend is: ze hebben die docent nog niet eens gevonden dus ze kennen zijn kant van het verhaal niet eens. Een keylogger verandert niets, die logt alleen. Hardwarematige keyloggers zijn gewoon te koop. Hij heeft ze alleen maar geleerd dat het kan volgens de tekst, iets wat je zelf ook kunt leren.

Mocht hij gezegd hebben: "sluit dat ding aan op je school, zoek de wachtwoorden van je docenten en pas je cijfers aan" dat vind ik dat een hele kwalijke zaak, maar dat weten we dus niet.
22-12-2013, 00:45 door Anoniem
Het is vooral schokkend dat mensen denken dat een docent nodig is om de jeugd zoiets te leren. Bijzonder naief.
Elke 9 jarige verzint deze mogelijkheid binnen 5 minuten (als het al niet op jongere leeftijd gebeurd en in een kortere tijd....)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.