image

Zweden breekt record met minst besmette pc's

dinsdag 24 juli 2012, 11:26 door Redactie, 0 reacties

Zweden heeft het laagste aantal besmette computers wereldwijd, waarbij het zelfs een nieuw record neerzette. Volgens het Spaanse anti-virusbedrijf Panda Security was in het eerste kwartaal van dit jaar 18% van de Zweedse computers met malware geïnfecteerd. Het wereldwijde gemiddelde bedraagt 35,5%. China is met 54% koploper, terwijl Nederland met 24,9% in de top 5 van best scorende landen staat, achter Groot-Brittannië (24,2%), Noorwegen (22,3%), Zwitserland (20%) en Zweden.

De cijfers staan in het kwartaalrapport van de Anti-Phishing Working Group (APWG) vermeld. Ook op het gebied van phishingaanvallen werden er nieuwe records neergezet. Niet eerder sinds het monitoren van phishingaanvallen werden er zoveel merken aangevallen. In februari en maart van dit jaar waren 392 merken het doelwit van phishingaanvallen. Een acht procent toename ten opzichte van het vorige record van vorig jaar december.

In totaal detecteerde de APWG in februari 57.000 phishingsites, wat ook een nieuw record is. Banken blijven de meest aangevallen sector als het om phishing gaat.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.