image

Chinezen krijgen celstraffen wegens diefstal virtuele goederen

maandag 23 december 2013, 16:43 door Redactie, 0 reacties

In China zijn tien mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 2 jaar wegens de diefstal van virtuele goederen in het populaire online spel World of WarCraft. De mannen zouden virtuele goederen uit meer dan 10.000 World of WarCraft-accounts hebben buitgemaakt.

World of WarCraft is een online spel met miljoenen actieve spelers, die in het spel virtueel goud en allerlei goederen kunnen verzamelen en aanschaffen. Spelers hebben een gebruikersnaam en wachtwoord om op hun account in te loggen. De veroordeelde Chinezen gebruikten door anderen gestolen inloggegevens om op de accounts van spelers in te loggen. De bende betaalde 1 dollar per gestolen account.

Het virtuele goud en de goederen in deze accounts werden vervolgens door de bende voor 3 dollar per account verkocht. Uiteindelijk zouden op deze manier 11.500 World of WarCraft-accounts zijn bestolen. De bendeleider werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar en een boete van 8.000 dollar. De overige bendeleden kregen straffen van minder dan twee jaar en boetes rond de 1.000 dollar, zo meldt Kotaku.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.