image

67% gebruikt eigen apparatuur op werkvloer

vrijdag 27 juli 2012, 12:07 door Redactie, 5 reacties

67% van de werknemers gebruikt op de werkvloer eigen apparatuur, maar de meeste bedrijven vergoeden dit niet. Microsoft onderzocht hoe werknemers Bring Your Own Device (BYOD) ervaren en hoe dit binnen ondernemingen is geregeld. Zo gebruikt 67% persoonlijke apparaten, of dit nu wel of niet is toegestaan. Bij iets meer dan de helft van de bedrijven is er beleid waar BYOD is toegestaan.

Vergoeding
Veel werknemers vinden het belangrijk dat ze op hun eigen apparatuur kunnen werken. Werknemers die de vrijheid hebben om hun eigen platform te kiezen zouden efficiënter werken en productiever zijn. De kosten van BYOD liggen voornamelijk bij het personeel.

De meeste organisaties die bijvoorbeeld een laptop van de zaak aanbieden, bieden geen vergoeding als de werknemer zijn eigen laptop meeneemt. Veel bedrijven vinden dat het toestaan van de eigen laptop al een beloning op zich is en voelen zich niet geroepen de kosten te vergoeden.

Scheiding
Verder vinden gebruikers het belangrijk om werk en privéleven op de apparatuur te scheiden. Eén van de grootste zorgen is dan ook dat de werkgever toegang tot gevoelige persoonlijke gegevens heeft.

Een aardig percentage van de gebruikers die via hun eigen apparatuur het bedrijfsnetwerk benadert laat het apparaat door de IT-afdeling beheren. Dat betekent dat er een soort monitoring-tool is geïnstalleerd waarmee het gebruik is te bekijken, maar het ook mogelijk is om bijvoorbeeld het apparaat op afstand te wipen in geval van verlies of diefstal.

Reacties (5)
27-07-2012, 12:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-07-2012, 14:20 door cjkos
Een aardig percentage van de gebruikers die via hun eigen apparatuur het bedrijfsnetwerk benadert laat het apparaat door de IT-afdeling beheren.

Moet hier niet staan

Een aardig percentage van de gebruikers die via hun eigen apparatuur het bedrijfsnetwerk benadert laat het apparaat VERPLICHT door de IT-afdeling beheren.
27-07-2012, 16:06 door Anoniem
Door rookie:
En wat is er in hemelsnaam mis met werken op een laptop van de baas?

Misschien staat daar "Windows" op ?? :-)
27-07-2012, 17:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-07-2012, 12:15 door Duck-man
Door Anoniem: Misschien staat daar "Windows" op ?? :-)
En? al stond er Minix op of freeDOS. Ik zit op mijn werk ook niet op een IKEA stoel omdat ik die thuis ook hebt. Thuis heb ik Linux op het werk Windows. Word er morgen besloten dat we op BSD over gaan dan gaan we over op BSD. Een PC is een slaaf van ons en wij niet de slaaf van een PC.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.