Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

< Mountain Lion beveiliging

27-07-2012, 13:09 door Fwiffo, 4 reacties
Een kennis heeft een Macbook die Mountain Lion niet kan draaien (is begonnen met Tiger ooit). Gelukkig heb ik de (dure) USB stick met Lion nog kunnen kopen dit jaar want:
1) Lion (10.7) is niet meer te krijgen in de App Store of in de Apple Store
2) Snow Leopard (10.6) is ook niet meer te krijgen in de Apple Store en zonder Snow Leopard heb je ook geen App Store

Dus als je nog Leopard (10.5) draait kan je niet naar Mountain Lion (10.8)
En als je wat oudere hardware hebt kan je zo-wie-zo Mountain Lion niet draaien (mijn kennis, oude Intel IGP)

[rant]Hierom is het op het moment ook niet verstandig een nieuwe Apple computer te kopen zonder Mountain Lion als recovery, want dit gaat Apple vast vaker uithalen[/rant]. Verder is de accu van de macbook nog prima en is het geheugen uitgebreid en hoop ik dat mijn kennis er nog een paar jaar plezier van kan hebben (was toen mijn advies ivm beveiliging). Als mijn USB stick stuk gaat (en deze is nodig voor een herinstallatie) heeft deze kennis echter een (groot) probleem (hoewel, Snow Leopard heb ik ook nog liggen op DVD).

(P.S. Mountain Lion kan vanaf Snow Leopard en Lion geïnstalleerd worden via de App Store, ik begrijp dat je opwaardeerkaartjes voor de App Store kan kopen bij diverse winkels)
(P.S. gewoonlijk heeft Apple support voor het huidige en het vorige OS, Snow Leopard zal dus snel stoppen met updates, maar omdat er maar een jaar tussen Mountain Lion en Lion zat hoop ik dat er nog een jaar support bij komt voor mijn kennis)
Reacties (4)
27-07-2012, 13:13 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-07-2012, 13:36 door Fwiffo
Door joey van hummel: Ik snap de vraag / het bericht niet, en de relatie met computerbeveiliging ook niet. Of ligt dat aan mij? o.o
Hmm, een vraag. Wat moet je doen als je een Apple computer met Tiger/Leopard wilt updaten naar Lion of Mountain Lion, maar je hebt geen Snow Leopard/Lion?

Gewoonlijk kocht je die dan in de Apple Store (tot een week geleden). Nu zit er weinig anders op dan een nieuwe Mac kopen of bootcamp draaien.

Ik heb gewoon ontzettend geluk gehad met mijn kennis. Doet mij denken aan het stoppen met support op Vista dit jaar. Misschien dat Apple ook nog een draai maakt op het laatste moment net als Microsoft dit jaar heeft gedaan. Misschien willen ze gewoon nieuwe hardware verkopen en geven ze niet om oude gebruikers die nog heel tevreden zijn met hun Mac. Ik bedoel, die kennis had een week geleden nog gewoon het nieuwste van het nieuwste OS.
27-07-2012, 19:05 door donnerd
Voordat je ook maar denkt aan updaten, moet je gaan kijken naar de specificaties en ondersteunde modellen via:
http://www.apple.com/nl/osx/specs/

daarnaast is het inderdaad rot en aan de andere kant logish dat de oude DVD's niet meer worden verkocht.
Apple kennende blijven ze altijd definitief bij hun standpunt, het is uniek als ze van standpunt wijzigen.
Dan moeten ze er enkel voordeel mee hebben (zie EPEAT zaak.)
Maar als het goed is, zou ze wel de originele disk erbij gekregen hebben, tenminste dat was bij mij het geval met LION.
28-07-2012, 13:24 door Anoniem
Apple begint naast zijn dure schoenen te lopen. De internet boefjes weten dat. Er duiken nu steeds meer virusjes op voor de Mac. Zo veilig zijn ze helemaal niet.
Het is omdat er niet zoveel Mac als PC zijn dat was het.
Maar nu omdat die Macjes zo duur zijn en omdat de zogenaamde beveiliging zo goed zou zijn stappen veel mensen over naar Mac. Er is dus een behoorlijke verschuiving in beweging gekomen.

Zou zeker je Mac net zo beveiligen als een PC voorkomen is nog altijd beter dan genezen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.