image

BT: bijna alle Android-toestellen besmet

zaterdag 28 juli 2012, 14:56 door Redactie, 11 reacties

Volgens de Britse telecomprovider BT zijn bijna alle Android smartphones en tablets ter wereld geïnfecteerd door kwaadaardige code. "Bijna alle toestellen zijn gecompromitteerd met één of andere vorm van malware, hoewel het vaak onduidelijk is wat de code precies doet", aldus Jill Knesek, hoofd global security practices bij BT, tijdens een paneldiscussie.

Malware
De telecomprovider testte een groot aantal apps en ontdekte dat een derde malware bevat. "We analyseerden meer dan 1.000 Google Android applicaties en eenderde was gecompromitteerd met een vorm van actieve of sluimerende malware", liet Knesek tijdens de NetEvents Americas conferentie weten.

Ze waarschuwde dat niet alleen malware een probleem is. De GPS-toestellen zijn ook te hacken. "Pas als een jonge vrouw wordt gestalkt, verkracht en vermoord zullen mensen beseffen dat ze GPS-beveiliging nodig hebben." Knesek werkte eerder voor de FBI, waar ze bij de zaak van hacker Kevin Mitnick was betrokken.

Reacties (11)
28-07-2012, 19:50 door Anoniem
En kan Jill dan ook even aangeven wat ze onder kwaadaardige code verstaat?! Zomaar een klein detail voor je begint te tetteren dat bijna alle toestellen gecompromiteerd is. Om het nog maar niet te hebben welke 1000 applicaties ze van de 10duizenden beschikbare ze onderzocht hebben tegenover welke er echt gebruikt worden. Oh en kwaadaardige code in een applicatie wil nog niet zeggen dat het misbruikt kan worden!
Maar dat zullen ze waarschijnlijk niet gaan zeggen, stel je voor dat je beweringen onderuitgeschoffeld worden en dat je wegens smaad een rechtzaak aan je broek krijgt.

Nee, dit zijn wat mij betreft hele vuile spelletjes om aandacht te krijgen in plaats van dat het om echte veiligheid gaat. Het slaat de plan volledig mis als je zo over veiligheid gaat praten. Zorg voor een goede onderbouwing, kom met bewijs en heb een zinnig doel met keiharde resultaten. Of zitten ze bij BT eigenlijk te wachten dat er iemand eens na stalken ook nog slachtoffer word van verkrachting en moord?
28-07-2012, 21:07 door Anoniem
Ongetwijfeld dat er veel malware is, maar als ze niet eens weten wat de beschuldigde malware zou moeten doen dan neem ik dit bericht met een hele grote korrel zout.
28-07-2012, 21:51 door Anoniem
Ik heb alleen whats app en angry birds erop staan ( de originele geen plus versie ofz )
28-07-2012, 23:18 door Jerrys
Ben benieuwd of we hier nog meer van gaan horen.
29-07-2012, 00:01 door WhizzMan
Wat, geen ontvoerde kindertjes FUD? De meeste windowsPCs zit ook malware op, vaak al voorgeinstalleerd door de fabrikant. De meeste mensen bezoeken websites waar ze hun privacy vrijwillig opgeven en mevrouw gaat lopen roepen dat er GPSbeveiliging nodig is? Daar ga je, wereldwijd gezien, niets mee opschieten zolang iedereen z'n gegevens nog open en bloot op sociale netwerken neerzet. Daar zijn al lang voorbeelden genoeg over te vinden van haar FUD en niemand die daar wat aan doet. Populistische uitspraken die verder totaal geen hout snijden.
29-07-2012, 10:47 door Anoniem
Stemmingmakerij! In het oorspronkelijke (volledige) verhaal - zie bijvoorbeeld het artikel op nu.nl - wordt tevens aangehaald dat de situatie op andere mobiele platformen naar verwachting niet anders is dan op het Android platform, hier zijn alleen nog geen testen op uitgevoerd. Door deze passage voor het gemak achterwege te laten, lijkt dit een regelrechte snir naar Android, terwijl het eigenlijk de bedoeling is van het stuk om meer bewustwording te kweken van de noodzaak van controle op en beveiliging van mobiele applicaties in het algemeen. Veel mobiele applicaties bevatten mogelijk kwaadaardige code waarvan niemand weet wat het doet. Dat is het probleem. Niet het platform...
29-07-2012, 14:32 door cjkos
"Pas als een jonge vrouw wordt gestalkt, verkracht en vermoord zullen mensen beseffen dat ze GPS-beveiliging nodig hebben."

Volgens mij mist er een stuk in dit verhaal. Da's een flinke kronkel, van malware naar verkrachting en moord. Alsof GPS beveiliging daar tegen gaat helpen.

En wat verstaat ze onder malware? Of moet je dan eerst software van haar (bedrijf) installeren?
29-07-2012, 16:41 door Anoniem
"Pas als een jonge vrouw wordt gestalkt, verkracht en vermoord zullen mensen beseffen dat ze GPS-beveiliging nodig hebben."

Kortom, het zal binnenkort gebeuren waardoor de Amerikaanse overheid zegt dat GPS tracking verplicht is en hebben ze weer een speeltje om iedereen in de gaten te houden. GPS-beveiliging is grote onzin, net zoals de claim dat alle Android toestellen besmet zijn. Misschien allemaal behalve de "mijne", maar bij verre na niet allemaal.

De telecomprovider testte een groot aantal apps en ontdekte dat een derde malware bevat. "We analyseerden meer dan 1.000 Google Android applicaties en eenderde was gecompromitteerd met een vorm van actieve of sluimerende malware", liet Knesek tijdens de NetEvents Americas conferentie weten.

De vraag is of 1/3e van de meest gebruikte applicaties besmet is met malware. Even testen, mijn 10 applicaties:
Wifi-Analyser: clean, WhatApp: clean, LinkedIn: clean (ja, tot nu toe voldoet de stelling van die muts), Facebook: clean (hey, afwijking in de meting??), wordfeut: Clean, T-Mobile apps: clean (dat is dus 9 apps/10 clean), Mobile-backup: clean.

Jee, haar onderzoek zegt totaal iets anders dan de mijne.....
30-07-2012, 06:47 door Anoniem
Ik telefoneer alleen met zo een toestel en in extremis eens een sms'je.
Die apps gebruik ik niet wegens 99,9% rommel laat staan betalende diensten.
Verder blijven die toestellen eigenlijk grote gadgets maar ja iedereen wil het.
30-07-2012, 09:24 door User2048
De grens tussen malware en "gewone" apps is op Android soms nogal vaag. Als je ziet tot welke informatie sommige apps toegang willen, dan lijkt het wel spyware! Waarom moet een nieuws-app bijvoorbeeld weten wie ik gebeld heb? Als je zo naar Android-apps kijkt, dan heeft mevrouw wel een punt.
14-08-2012, 10:12 door Anoniem
is er een malware dat het touchscreen disable ?

gisteren opeens kon ik alleen met mijn asus tf300 T alleen typen via toetsenbord, heb toen het toestel gereset, maar dit was geen oplossing ...

mvg
Steven
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.