image

Cisco stelt onderzoek in naar NSA-spionage

dinsdag 31 december 2013, 10:53 door Redactie, 3 reacties

Netwerkgigant Cisco heeft een onderzoek ingesteld of de NSA inderdaad beveiligingslekken in de hardware van het bedrijf gebruikt om mensen te bespioneren, zoals afgelopen weekend in de Duitse krant Der Spiegel werd beweerd. Volgens de krant gebruikt de NSA hiervoor "software implantaten".

Het gaat hier om backdoors waarmee de NSA toegang kan krijgen tot de netwerkapparatuur van verschillende leveranciers en het netwerkverkeer dat de apparaten verwerken. Onder andere de naam van Cisco werd in het artikel genoemd. Cisco liet al aan Der Spiegel weten dat het niet met overheden samenwerkt om de apparatuur aan te passen of van backdoors te voorzien.

Ook heeft de Amerikaanse netwerkgigant naar eigen zeggen bij Der Spiegel de documenten in kwestie opgevraagd, maar die nog niet ontvangen. Maandag publiceerde Der Spiegel echter aanvullende informatie, waaruit blijkt dat de NSA "technische kwetsbaarheden" in de producten van Cisco zou gebruiken om toegang te krijgen.

"We zijn zeer bezorgd over alles dat de integriteit van onze producten en de netwerken van onze klanten beïnvloedt en blijven naar aanvullende informatie zoeken", aldus Cisco's John Stewart. Klanten van het bedrijf worden via deze pagina over de ontwikkelingen van het onderzoek op de hoogte gehouden.

Reacties (3)
31-12-2013, 11:23 door Anoniem
Geeft misschien meteen inzicht waarom Huawei banned is in de US, daar kon de NSA niet in of geen afspreken mee maken voor backdoors?
31-12-2013, 11:54 door Anoniem
Een tijdje geleden stond in de media dat veel groot bedrijven in het geheim betaald voor NSA werken. Vraag me wel af of Cisco hierbij ook niet bijhoort.
01-01-2014, 23:20 door Anoniem
Cisco (of wie dan ook) hoeft niet voor de NSA te werken, het is veel slimmer om één
werknemer van zo'n club voor je te laten werken. Er is altijd wel iemand te vinden met
een bepaalde te chanteren zwakheid.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.