Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

blackberry krijgt geen opeens geen toegang meer tot een wifi-netwerk

31-12-2013, 20:53 door Anoniem, 2 reacties
Hallo ik verblijf in het buitenland en heb zowel een laptop als een blackberry die ik daar gebruik.Nu heb ik sinds vandaag het probleem dat ik geen internetverbinding meer krijg via de wifi,op de blackberry.Ik zie wel de wifi netwerknaam op het scherm van mn toestel staan,maar ik heb geen internetverbinding.Bovendien als de BB internetverbinding zoekt via de wifi dan valt opeens de wifi verbinding op de andere via wifi werkende laptops weg,totdat ik wifi op mn BB weer uitschakel.Heel vreemd.Ik heb net Wireshark geinstalleerd om eens te zien wat er mis is,maar het is ALLEMAAL ERG INGEWIKKELD.Ik zie wel staaan dat een device (ik neem aan mn BB) vraagt om toegang en vraagt wie is/heeft 192.168.1.1.Wat is hier mogelijk aan de hand? Heeft iemand mn BB GEBLOKKEERD voor het betreffende wifi-netwerk? Hacking? Of heeft het te maken met de BB diensten? (ik heb op 17-12-13 BLACKBERRY ge-sms-t naar 4000 (t-mobile)met voldoende beltegoed voor de 12,58 maandelijkse kosten voor de T-Mobile/BB services.Of doet mn BB firewall gewoon moeilijk? (toestel geeft al vanaf eerste dag aan dat het servercertificaat niet betrouwbaar is en vraagt voor elke wifi-internetsessie wat ik wil doen en ik klik dan op toch doorgaan (ik ben bij familie in huis,dus het lijkt me wel veilig).Ik vindt het heel raar dat ik sinds vandaag opeens geen wifi-verbinding meer krijg op mn BB.
Reacties (2)
03-01-2014, 02:07 door Anoniem
Probleem is inmiddels opgelost,nadat de stroom even vd modem/router was afgehaald had ik opeens weer wifi terug op mn Blackberry.Wat nou precies de oorzaak was dat ik een dag of 2 geen wifi kon krijgen op mn BB weet ik nog steeds niet.Voordat de wifi verbinding hersteld was nog even t-mobile gecontacteerd die zeiden me dat de oorzaak van het probleem niet bij t-mobile lag.
03-01-2014, 12:10 door Anoniem
Een huis-router ondersteund een maximaal aantal apparaten op WiFi. Gezien jouw verhaal zal je tegen dit max aangelopen zijn. Probleem dus in de huis-router. De restart heeft de open verbindingen met de apparaten verbroken en daardoor kwam er plek vrij. Kan liggen in de DHCP range of de antenne capaciteit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.