image

Zwaar verlies voor Internet Explorer in december

woensdag 1 januari 2014, 11:53 door Redactie, 3 reacties

Internet Explorer heeft in december flink terrein moeten inleveren, waarbij het volgens één meetbureau inmiddels de hete adem van Mozilla Firefox in de nek voelt. Volgens StatCounter daalde het aandeel van IE afgelopen maand met 4,1%, waardoor het op 23,2% uitkwam.

Zelden moest Microsofts browser in één maand tijd zoveel terrein prijsgeven. Door het zware verlies bedraagt het verschil met Mozilla Firefox nog slechts 4,2%. Firefox kreeg er in december 0,8% bij en kwam op een kleine 19% uit. Als de trend van december zich doorzet zou Firefox IE in januari voorbijgaan. Google Chrome is volgens StatCounter nog steeds de onbetwiste nummer één. Dankzij een 2% groei in december kwam het aandeel op 43,9% uit.

Nederland

Ook in Nederland kelderde het aandeel van IE, dat 2,9% moest inleveren. Daardoor eindigde Internet Explorer net onder de 30%. Google Chrome kreeg er ruim 1% bij en eindige op 35,5%. Apple Safari is in Nederland nog altijd de derde browser en zag het aandeel met 0,8% groeien, waardoor het op 16,5% uitkwam. Naast Chrome en Safari wist ook Firefox van het verlies van IE te profiteren. Dankzij een 0,5% groei eindigde Mozilla's browser op 13,9%.

Net Applications

De cijfers van StatCounter verschillen meestal van die van meetbureau Net Applications. Alleen in december noteerde ook Net Applications een verlies voor Internet Explorer. Microsofts browser moest 3,3% inleveren en kwam op 55,1% uit. Google Chrome profiteerde maximaal van het verlies en kreeg er 3,5% bij, wat een eindstand van een kleine 19% opleverde.

Doordat Mozilla Firefox op 18,5% bleef steken is Google Chrome voor het eerst in meer dan een jaar tijd in de statistieken van Net Applications Firefox voorbijgegaan en staat nu op de tweede plek. Het verlies van Internet Explorer hangt mogelijk samen met de feestmaand. Veel mensen waren in december met vakantie en gebruiken thuis mogelijk een andere browser dan op werk, waar vaak Internet Explorer wordt gebruikt.

Reacties (3)
02-01-2014, 00:09 door Anoniem
Vindt wel dat Apple Safari niet meer in de lijst mag voorkomen, op de ipad kan je niet kiezen of je firefox of safari gebruikt door dat firefox niet in de apple store wordt toegelaten.
Ik zeg dit omdat ik mijn ipad 3 weg heb gedaan om met name deze reden.
07-01-2014, 10:24 door Anoniem
Door Anoniem: Vindt wel dat Apple Safari niet meer in de lijst mag voorkomen, op de ipad kan je niet kiezen of je firefox of safari gebruikt door dat firefox niet in de apple store wordt toegelaten.
Ik zeg dit omdat ik mijn ipad 3 weg heb gedaan om met name deze reden.

Dit had je bij de aankoop al kunnen weten.... Daarnaast vind ik het een beetje een overdreven reactie om op die reden een iPad weg te doen(al moet je zelf weten wat je doet met je apparaten:P). Voor elke systeem valt wel een puntje te bedenken dat niet geheel eerlijk is. Dus misschien kun je dan beter elke computer maar weg doen...
09-01-2014, 11:36 door Anoniem
Door Anoniem: Vindt wel dat Apple Safari niet meer in de lijst mag voorkomen, op de ipad kan je niet kiezen of je firefox of safari gebruikt door dat firefox niet in de apple store wordt toegelaten.
Ik zeg dit omdat ik mijn ipad 3 weg heb gedaan om met name deze reden.

'Slimme actie' je had natuurlijk ook Chrome kunnen installeren
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.