image

Tor schakelt Firefox crash reporter uit

maandag 30 juli 2012, 09:52 door Redactie, 1 reacties

Er is een nieuwe versie van Tor verschenen, de software om anoniem te internetten, waarin de Firefox crash reporter is uitgeschakeld. Tor gebruikt een aangepaste Firefox-versie als browser die zonder installatie werkt. De nieuwste Tor browser bundle bevat updates voor Firefox, NoScript en Vidalia, alsmede de vermelding dat de crash reporter is uitgeschakeld. In het geval van een crash kunnen gebruikers via de crash reporter een melding naar Mozilla sturen, dat dan de oorzaak kan onderzoeken.

Daarbij kunnen gebruikers allerlei details opgeven, zoals opmerkingen en e-mailadres. Ook wordt de bezochte pagina en het IP-adres naar de browserontwikkelaar gestuurd, zo laat Mozilla in de privacy policy weten. Standaard staat de crash reporter niet ingeschakeld, maar hij verschijnt wel bij een crash.

Waarom Tor de optie heeft uitgeschakeld is onbekend. Bij het doorvoeren van de aanpassing werd geen opmerking vermeld.

Reacties (1)
30-07-2012, 11:19 door Fwiffo
Waarom lijkt mij nogal logisch. In het crash report kunnen persoonlijke gegevens van de TOR gebruiker staan. Niet anoniem dus. Bijvoorbeeld wat voor operating system en hardware er in je computer zit. En welke plugins actief zijn. En misschien nog een kleine geheugendump van waar je mee bezig was en welke site je bezocht. Ik roep maar wat :-)

Ben zo-wie-zo wat huiverig voor crash reporters. Als ik bijvoorbeeld aan het internet bankieren ben zou ik niet zo snel op verzenden drukken. Als het tijdens het typen van dit bericht gebeurd waarschijnlijk weer wel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.