image

Universiteit VS waarschuwt patiënten wegens malware

zaterdag 4 januari 2014, 10:36 door Redactie, 0 reacties

Een Amerikaanse universiteit waar mensen zich voor voet- en enkelklachten kunnen laten behandelen heeft patiënten gewaarschuwd dat hun medische dossiers en persoonlijke gegevens mogelijk zijn gestolen nadat er een met malware besmette schoollaptop op het netwerk werd aangesloten.

De infectie vond vorig jaar mei al plaats en werd destijds verwijderd. Zeven maanden na het incident meldt de Barry University dat bepaalde gevoelige patiëntgegevens mogelijk toch zijn gecompromitteerd. Het gaat dan om volledige naam, geboortedatum, Social Security Nummer, bankrekeningnummer, credit/debitcardnummer, rijbewijsnummer, medisch dossiernummer, zorgverzekeringsinformatie, diagnoses en gezondheidsinformatie.

Patiënten

Om hoeveel patiënten het mogelijk gaat laat de universiteit niet weten. "Vanwege de complexiteit van de malware-infectie, kan de universiteit niet definitief vaststellen of de malware in staat is geweest om persoonlijke informatie van patiënten te onthullen of dat een ongeautoriseerd persoon de informatie heeft verkregen", aldus een verklaring. Uit voorzorg is er daarom besloten alle patiënten die risico lopen te waarschuwen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.