image

Toch niet alle Android-toestellen besmet volgens BT

dinsdag 31 juli 2012, 10:22 door Redactie, 3 reacties

Vorige week deed de Britse telecomprovider de wereld verbazen toen het beweerde dat alle Android-toestellen met één of andere vorm van malware besmet zijn. De provider had baar eigen zeggen zelf 1.000 apps getest en ontdekt dat er veel niet in orde waren.

"We analyseerden meer dan 1.000 Google Android applicaties en eenderde was gecompromitteerd met een vorm van actieve of sluimerende malware", liet Jill Knesek, hoofd global security practices, tijdens de NetEvents Americas conferentie weten.

Onderzoek
Nu blijkt BT toch terug te krabbelen. De uitspraken van Knesek waren gebaseerd op informatie uit publieke studies. Daarnaast stelt de telecomgigant dat het inderdaad "wat" tests op zowel Android als Apple OS-omgevingen heeft gedaan, "maar niet op de schaal zoals gemeld in media-artikelen de laatste dagen."

Verder zegt BT dat het dit onderzoek niet zal publiceren en dat het verder niet meer op het onderwerp over besmette Android-toestellen zal ingaan.

Reacties (3)
31-07-2012, 10:37 door Anoniem
Dit is 'Head Global Security Practices" onwaardig, hier kan maar 1 conclusie aan verbonden worden...
<bofh> waar is mijn instant-kartonnen doos kast? </bofh>

Maar serieus, zelfs al zou het waar zijn, is dat niet aan BT om te zeggen, maar als blijkt dat ze niet eens zelf onderzoek gedaan hebben is het wel een enorm zwaktebod om te zeggen 'wij zeggen er nu niets meer over'...
31-07-2012, 11:03 door WhizzMan
Dus BT houdt zero days voor zichzelf? Lekker is dat....
31-07-2012, 13:04 door spatieman
BT??
zijn dat niet die gasjes wat een voledige TAP wil op iedere UK internet gebruiker wil ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.