image

Russische spammers onthullen Skype spamtool

dinsdag 31 juli 2012, 11:23 door Redactie, 2 reacties

Russische spammers hebben een tool ontwikkeld om Skype-gebruikers mee te spammen. Skype Flooder, zoals de tool heet, kan Sype gebruikersnamen verzamelen en selecteren aan de hand van een specifiek land of geslacht. Voor slechts 10 dollar is de tool voor spammers beschikbaar, die dan ook nog eens automatisch 5.000 verzamelde Skype gebruikersnamen krijgen.

Toch vormt de tool geen grote bedreiging, aldus Dancho Danchev van beveiligingsbedrijf Webroot. De tool kan alleen spamberichten versturen naar Skype-gebruikers die het account van de spammer autoriseren. Daarnaast ondersteunt Skype Flooder geen meerdere spam-accounts en proxies. "Het vormt dan ook geen schaalbare dreiging", laat de onderzoeker weten.

De tool zou het vooral van social engineering moeten hebben. "Hoewel de tool de aangevallen populatie kan segmenteren voor een hogere succesratio, moet de gebruiker de spammer nog steeds autoriseren om berichten van hem te ontvangen", merkt Danchev op.

Reacties (2)
31-07-2012, 12:33 door Anoniem
"Hoewel de tool de aangevallen populatie kan segmenteren voor een hogere succesratio, moet de gebruiker de spammer nog steeds autoriseren om berichten van hem te ontvangen", merkt Danchev op.

Dikke BS aangezien skype standaard alle inkomende chats en telefoontjes accepteerd.
Dit is overigens wel in de opties uit te zetten zodat alleen nog maar je contact personen berichten naar je kunnen sturen en je kunnen bellen, maar standaard staat dit aan!
31-07-2012, 13:03 door spatieman
net zoals de NSA zegt dat er GEEN backdoor in zit zeker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.