Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Webpagina over HTTPS?

31-07-2012, 13:36 door Anoniem, 4 reacties
Goedemiddag allemaal,

Even snel een vraagje, ik wil graag een eigen webpagina gaan maken en die ergens laten hosten. Nu wil ik het gelijk prima regelen maar als ik HPPTS wil gaan gebruiken zit dat dan in het hostingpakket of moet ik daar zelf voor zorgen?

Heo gaat dat in zijn werk, zijn er kosten aan verbonden, en moet ik dat via een externe orgasatie gaan regelen? Zoja waar kan ik me dan het beste melden en wat zijn de eventuele kosten daarvan?

bedankt voor jullie antwoorden.

M.v.g.
Jos
Reacties (4)
31-07-2012, 14:00 door regenpijp
Ik neem aan dat je shared hosting wilt.
Je hebt sowieso een SSL Certificaat nodig die je bij een CA kan kopen voor een paar tientjes of gratis bij startssl.com daarnaast heb je een extra IP-adres nodig bij je hoster en moet de server https ondersteunen (in de vorm van openssl, mod_ssl, etc)

De kosten voor een extra IP-adres zullen niet hoger zijn dan een paar euro per maand. Mocht je weinig ervaring hebben met je website omzetten naar https dan zal je hoster je vast wel willen helpen tegen een betaling.
31-07-2012, 14:40 door Anoniem
Een webpagina maken (geen website?) en gelijk https.
Waarom denk je dat er https voor nodig is ?
31-07-2012, 18:21 door Bitwiper
Shared hosting en https gaan standaard niet samen (omdat bij shared hosting meerdere (virtuele) webservers op 1 IP-adres draaien).

Om dit toch mogelijk te maken is een uitbreiding nodig genaamd "Server Name Indication" (zie http://en.wikipedia.org/wiki/Server_Name_Indication). Moderne browsers ondersteunen SNI maar oudere niet.

Shared hosting betekent ook dat als 1 van de andere virtuele servers gecompromitteerd raakt, de aanvallers in een deel van de gevallen ook de andere virtuele servers kunnen "overnemen". Ook om die reden (naast het gedoe met SNI) is het ondersteunen van https op een shared host niet erg gebruikelijk.

Als je het geld ervoor (over) hebt kun je een eigen webserver nemen. Kies je toch voor shared hosting, stel dan van te voren vast of de hoster SNI ondersteunt (en evt. voor je wil inrichten). Van de kosten heb ik geen idee.
31-07-2012, 20:15 door Anoniem
Je kan eventueel ergens een VPS nemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.