image

Kaspersky Lab beste zakelijke virusscanner

woensdag 1 augustus 2012, 11:04 door Redactie, 0 reacties

De virusscanner van Kaspersky Lab is de beste oplossing voor de zakelijke markt. Dat blijkt uit een test van het Duitse AV-Test.org. Het testorgaan vergeleek acht zakelijke beveiligingspakketten, waar de programma's maximaal 18 punten konden halen. De beveiligingssoftware werd vergeleken op bescherming, verwijderen van malware en bruikbaarheid.

Voor de bescherming werd gekeken naar de bescherming tegen zero-day malware-aanvallen, detectie van malware uit de laatste drie maanden en detectie van zeer actieve malware. Bij het verwijderen van malware werd met actieve rootkits getest, die de scanners moesten detecteren en onschadelijk maken. Voor de bruikbaarheid werden de scanners beoordeeld op de systeembelasting, false positives en onterechte waarschuwingen tijdens acties van de gebruiker.

Uitslag
Geen van de virusscanners behaalde de maximale score van 6 voor bescherming. Microsoft scoorde met 2 punten echter veel slechter dan de rest. Op het gebied van malware verwijderen doet Forefront het veel beter, maar zijn het Kaspersky en Symantec die de maximale score van 6 punten halen. Qua bruikbaarheid is er wederom geen scanner die maximaal scoort.

Bij elkaar opgeteld haalt Kaspersky 16,5 punten, nipt gevolgd door Symantec met 16. Trend Micro Officescan scoort met 10,5 punten het slechtst. Hieronder de einduitslag.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.