image

Nederland koploper met internetbankieren

woensdag 1 augustus 2012, 13:23 door Redactie, 1 reacties

Bijna vier op de vijf Nederlanders handelen hun bankzaken af via het internet, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee behoort Nederland tot de top van de Europese Unie. Sinds 2005 is het aandeel Nederlanders dat internetbankiert met meer dan de helft toegenomen. Vooral ouderen hebben een inhaalslag gemaakt.

In 2011 deed 79 procent van de Nederlanders in de leeftijd van 16 tot 75 jaar aan internetbankieren. Hiermee heeft Nederland samen met Finland het hoogste aandeel dat internetbankiert in de Europese Unie.

Ouderen
In de afgelopen jaren zijn steeds meer Nederlanders gaan internetbankieren. Tussen 2005 en 2011 is het aandeel personen dat het internet voor bankzaken gebruikt, toegenomen van 50 procent tot 79 procent. De groei deed zich voor in alle leeftijdsgroepen. Zo steeg het aandeel dat internetbankiert bij de 16- tot 25-jarigen in deze periode van 55 procent naar 83 procent.

Relatief het sterkst was de toename onder de 55- tot 75-jarigen. Sinds 2005 is het aandeel ouderen dat via internet bankiert meer dan verdubbeld tot 60 procent. Het groeitempo van het internetbankieren is in het afgelopen jaar wel afgezwakt. Dit kan erop duiden dat het verzadigingspunt langzamerhand is bereikt.

Reacties (1)
02-08-2012, 14:55 door Anoniem
Eh ja? Hoeveel landen zijn er inmiddels lid van de EU en waarom staan ze er allemaal niet op (bijvoorbeeld UK)?
En een kop als "Nederland koploper met internetbankieren" suggereert toch wel dat het gaat om koploper in de wereld, niet de EU. Enig vergelijkingsmateriaal met de rest van de wereld?

Maar in elk geval voor de rest wel interessant. Vooral als je <laat ik maar niet oproepen tot criminele activiteiten> bij bejaardenflats...60% lijkt aardig veel!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.