image

SoftEther VPN opensource gemaakt voor vrij internet

donderdag 9 januari 2014, 11:12 door Redactie, 0 reacties

De ontwikkelaars van de SoftEther VPN (Virtual Private Network) hebben de broncode van de software opensource gemaakt, waardoor iedereen de software mag aanpassen en aan andere software of hardware mag toevoegen, wat uiteindelijk voor een vrij en open internet moet zorgen.

Vorig jaar lanceerde een Japanse student genaamd Daiyuu Nobori een gratis VPN-dienst genaamd VPN Gate. De VPN-dienst draait op SoftEther VPN en is bedoeld om internetgebruikers een gratis VPN-verbinding aan te bieden, zodat ze bijvoorbeeld gecensureerde websites kunnen bezoeken.

Opensource

De VPN-software is inmiddels op meer dan 80.000 servers geïnstalleerd en heeft dagelijks meer dan 110.000 gebruikers. Door het opensource maken van de broncode hoopt Nobori en de andere ontwikkelaars van SoftEther VPN dat programmeurs en ontwikkelaars aan de hand van de broncode kunnen leren hoe ze een VPN-protocol-engine kunnen ontwikkelen.

"We denken dat gebruiksvriendelijke softwaregebaseerde VPN-tools noodzakelijk zijn om een vrij internet te bereiken. Vrij internet betekent dat overheden de communicatie van mensen niet kunnen censureren of aftappen, en mensen communicatietechnologie kunnen gebruiken zonder bang te zijn voor onderdrukking door hun overheid."

Door de broncode van SoftEther VPN te gebruiken kunnen nu ook andere ontwikkelaars hun eigen VPN-gebaseerde applicatie ontwikkelen, laat Nobori weten. "We hopen dat het uitbrengen van de SoftEther VPN broncode dit soort ontwikkelaars zal helpen, en in de toekomst ook helpt bij het bereiken van een vrij internet."

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.