image

Amerikaanse senator wil hackpogingen strafbaar stellen

donderdag 9 januari 2014, 15:44 door Redactie, 7 reacties

Een Amerikaanse senator heeft voor de vijfde keer een wetsvoorstel ingediend die de privacy van Amerikaanse consumenten moet beschermen, onder andere door het strafbaar stellen van pogingen tot computerhacking en het introduceren van een nationale standaard voor meldplichten.

De eerste keer dat senator Patrick Leahy de 'Personal Data Privacy and Security Act' introduceerde was in 2005. Het wetsvoorstel moet de privacy van Amerikanen en hun persoonlijke informatie tegen het groeiende aantal beveiligingsincidenten beschermen waarbij data wordt gestolen en het stijgende aantal gevallen van identiteitsdiefstal.

Voorstel

Het voorstel van de senator bestaat uit drie hoofdpunten. Zo moeten er strengere straffen komen voor individuen die opzettelijk een beveiligingsincident verzwijgen waarbij persoonlijke gegevens zijn betrokken en de inbraak economische schade voor consumenten veroorzaakt.

Ook moeten bedrijven die persoonlijke gegevens beheren een privacy- en beveiligingsbeleid implementeren. Daarnaast wil Leahy de computermisbruikwetgeving aanpassen, zodat ook pogingen tot computerhacking en samenzwering tot computerhacking, net als de onderliggende overtreding, strafbaar worden.

Reacties (7)
09-01-2014, 15:51 door M_iky
Zouden ze dus ook kunnnen gebruiken om hun eigen overheidsdiensten aan te pakken? Of staan daar weer kleine lettertjes onder....?
09-01-2014, 16:14 door NyctO
Het inhoud van de (verbeterde) voorstel + nog wat kant tekeningen staan op de website van HackerNews.
http://thehackernews.com/2014/01/hacker-Personal-Data-Privacy-Security-Act.html#
09-01-2014, 19:17 door softwaregeek
Dan beginnen ze maar bij de NSA om die mensen op te pakken!
09-01-2014, 20:34 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 09-01-2014, 20:34
[Verwijderd]
09-01-2014, 21:57 door Anoniem
Er staat in dit ding één keer iets over een "hacking", namelijk:

Section 105 amends title 18, United States Code, section 1030(b) to clarify that both conspiracy and attempt to commit a computer hacking offense are subject to the same penalties as completed, substantive offenses

Dit is een term die in de bestaande wet noch de wijzigingsvoorstellen gebezichd danwel gedefinieerd wordt. De enige referentie is in sectie 2:

SEC. 2. FINDINGS.

Congress finds that—

(1) databases of personally identifiable information are increasingly prime targets of hackers, identity thieves, rogue employees, and other criminals, including organized and sophisticated criminal operations;

Wat een fijn staaltje ongefundeerd paniekzaaien alsook met de verfroller hokjes inverven is. Normale wetgeving van te verwachten qualiteit dus, en de gevolgen zijn dan ook bekend. Wat bedoelen ze? "Slechte personen" die met populistische benaming in een hokje geschoven worden. Hier helpt geen witte- of zwartehoederij tegen, en je kan nog zo hard roepen dat jij wel "ETHISCH" zou zijn, maar als je alleen maar jezelf "hacker" noemt dan ben je ronduit verdacht, want je hoort in hetzelfde hokje als "identity thieves, rogue employees, and other criminals" aldus het congres via deze bevindingen. Sterker, je staat voorop.

Er heeft al iemand voor het gerecht zijn rechten onder het vierde amendement tot de amerikaans grondwet zien verdampen doordat'ie zichzelf trots "hacker" noemde. Dit zou dat letterlijk in de wet gieten, want "hacker" staat hiermee gelijk aan "crimineel", en het maakt niet uit wat je doet dat je jezelf zo noemt, het etiket is genoeg.

Hebben jullie nou je zin, hoedjesdragende "hackers" van de kompjoeterbeveiligingsindustrie?
10-01-2014, 08:53 door Anoniem
Dus iedereen op Defcon is straks automatisch in overtreding.
10-01-2014, 16:05 door Anoniem
Door Anoniem: Dus iedereen op Defcon is straks automatisch in overtreding.
Dat is daar ook wel een beetje het (gezochte) ethos, niet?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.