Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Andriod beveiliging

10-01-2014, 09:54 door DRB, 6 reacties
Ey Security.nl lezers,

Ik ben zelf een Apple persoon, maar het lijkt me leuk om met een Andriod device te klooien. Maar wat me tegen zit is de security van dit soort apparaten. Je hoort steeds dat er nieuwe lekken en beveiliging issus, maleware enz. er bij zit .

Dus mijn vraag was hoe kan ik z'n apparaat zo veilig mogelijk gebruiken.
Op rooten naar de schone andriod versie van na en het updaten van een andriod device en een anti-virus installeren. zou ik niets meer weten om het nog meer te beveiligen.

Dus ik hoop dat jullie me wat advies en tips kunnen geven.
Reacties (6)
10-01-2014, 10:37 door Flashback956
1. Download alleen apps uit de Google Play store.
2. Download alleen "nuttige" apps.
3. Root je device NIET! Brengt alleen maar meer beveiligingsproblemen met zich mee.
4. Koop een Google device (Nexus) of een andere high-end smartphone. Low en mid-range devices krijgen vrijwel niet de nieuwste Android versie.
5. Gebruik je gezonde verstand.
10-01-2014, 11:29 door Anoniem
Ik kan mij helemaal in flashback956 vinden , maar aan punt 3. Root je device NIET! Brengt alleen maar meer beveiligingsproblemen met zich mee , wil ik nog iets toevoegen.

Het schijnt dat als je jouw (nieuwe)apparaat gaat rooten dat daarmee de garantie vervalt ,dus daar zou ik eventjes mee wachten.
10-01-2014, 12:46 door perplex0
App Ops installeren (alleen geroot)
10-01-2014, 14:11 door Anoniem
indien je een oude versie van android draait en nieuwe software niet meer ondesteunt wordt stap dan over naar een costum rom. paranoidandroid is een hele goede. Omnirom, een rom die momenteel in ontwikkeling is neemt beveiliging ook serieus.

Verder, root wel je telefoon. Installeer ad-free en xposed framework. Dan kun je Xprivacy downloaden, dit is een soort selinux maar dan op applicatieniveau. Het hele selinux enforcing verhaal van 4.4 geld alleen voor de dalvik->system layer en niet voor applicaties. Installeer idd een AV als malware bytes. Installeer verder dnscrypt en arpwatch.

Dan zit je vrij veilig.
10-01-2014, 15:03 door Anoniem
Ik zou zeggen:
Koop een high-end device.
Root het.
Zet er een custom ROM erop.
Activeer geen Google account of iets dergelijks.
Zet alle trace zooi uit.
Wil je een app, download het via Google Play op een ander device. Zet de APK op de SD-card en installeer het op je veilige telefoon.
Wil je chatten, gebruik ChatSecure.
Veilig internetten doe je met Orbot en Firefox.
En de beste tip: gebruik je gezonde verstand. Gebruik alleen apps die je nodig hebt. Al die 'leuke' shit kan alleen maar voor problemen zorgen, ook op een Apple.
12-01-2014, 01:15 door DRB - Bijgewerkt: 12-01-2014, 01:16
Dank je tot nu toe voor jullie tips ( Flashback956, Anoniem's) . Graag nog meer handige tips. Zelf volg ik ook dagelijks deze site voor nieuws op beveiliging gebied
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.