image

Yahoo aangeklaagd wegens lekken 450.000 wachtwoorden

vrijdag 3 augustus 2012, 12:06 door Redactie, 1 reacties

In de VS is Yahoo aangeklaagd wegens de diefstal waarbij 450.000 gebruikersnamen en wachtwoorden werden buitgemaakt. Een groep hackers genaamd 'D33Ds Company' wist via SQL Injection toegang tot een database van Yahoo! Voices-gebruikers te krijgen en plaatste deze online. Yahoo! stelde in een reactie dat de aanvallers een "oud bestand" van het Yahoo Contributor Network hadden gecompromitteerd.

Het Yahoo Contributor Network is een platform om content op te delen. De gegevens werden vervolgens online geplaatst, hoewel Yahoo stelde dat slechts 5% van de wachtwoorden werkte.

Wachtwoord
Volgens Jeff Allan van New Hampshire heeft Yahoo zijn persoonlijke informatie niet goed beveiligd. Allan wil dat het bedrijf hem en andere gebruikers compenseert voor accountfraude en de maatregelen die ze moesten nemen om andere accounts te beschermen die door het Yahoo-lek gevaar liepen.

Allan ontving een fraudewaarschuwing op zijn eBay account, waarvoor hij dezelfde inloggegevens als zijn gestolen Yahoo-account gebruikte.

Reacties (1)
03-08-2012, 12:30 door Anoniem
Eigen schuld, moet je maar verschillende login combinaties gebruiken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.