image

'Microsoft lanceert Windows 9 in april 2015'

zondag 12 januari 2014, 08:51 door Redactie, 25 reacties

Microsoft zal volgend jaar april de opvolger van Windows 8 lanceren genaamd Windows 9, die nu nog de codenaam 'Threshold' heeft. Dat meldt Windowsvolger Paul Thurrott op zijn SuperSite for Windows. Door de naam Windows 9 te kiezen wil Microsoft alle banden met Windows 8 verbreken.

De ontvangst van en reacties op Windows 8 zijn allesbehalve positief. Om de kritiek op Windows 8 weg te nemen verscheen eind vorig jaar Windows 8.1, een gratis upgrade voor Windows 8-gebruikers. Deze versie is op het moment op minder dan 25 miljoen computers geïnstalleerd. "Een ramp", aldus Thurrott.

Met Windows 9 wil Microsoft dan ook een besturingssysteem aanbieden dat alles is wat Windows 8 niet is. Zo zal de geliefde Startknop een rentree maken en wordt het mogelijk om Metro-style apps naast desktopapplicaties op de desktop te draaien. Windows 9 moet de balans vinden tussen de wensen van traditionele pc-gebruikers en het verleiden van gebruikers om de nieuwe Windowsversie op tablets en andere apparaten te gebruiken.

Volgende Vista

Hoewel de naam Windows 9 nog kan veranderen, noemt Thurrott het interessant dat Microsoft met Threshold Windows 8 als de volgende Vista wegzet. "Het is een bevestiging dat wat eerder verscheen niet werkt en klanten niet aansprak." Ook Windows Vista kreeg veel kritiek, maar met Windows 7 wist Microsoft wel weer een populair besturingssysteem neer te zetten. Het is echter de vraag of Windows 9 nog iets aan het imago kan doen, merkt Thurrott op.

"Hoewel Microsoft altijd kan beweren dat Windows 9 niet zonder het fundament van Windows 8 mogelijk was, net als het geval was met Windows 7 en Vista, is er geen manier om dit glad te strijken. Windows 8 heeft Microsoft en Windows jaren teruggezet en mogelijk zelfs voor goed." De ontwikkeling van Threshold zou later deze maand moeten beginnen, waarbij de nieuwe Windowsversie uiteindelijk in april 2015 wordt gelanceerd, zo beweert Thurrott.

Reacties (25)
12-01-2014, 10:00 door Above - Bijgewerkt: 12-01-2014, 10:11
Wat is dat nu voor een achterlijk bedrijf dan? Als je weet wat de wensen van de klant zijn waarom negeer je deze dan? Maak dan een update voor Windows 8 waar wel weer compleet de startknop is teruggebracht. Desnoods met keuze tijdens de installatie.

http://www.iobit.com/iobitstartmenu8.php#none lukt het wel om zoiets simpels te maken en Microsoft blijft eigenwijs.
12-01-2014, 10:14 door Anoniem
Jeetje wat triest dat ze nu aan Windows 9 beginnen... Ze konden beter allemaal updates uitbrengen voor Windows 8 om het naar de wens van de klant te laten werken.

Ik werk sinds het begin al met Windows 8 ik vind het heel fijn werken alleen de apps zitten nog regelmatig communicatie problemen tussen (skype, mail, berichten) en aantal buggs maar voor de rest werkt het bij mij gewoon goed en de start knop mis ik helemaal niet.
12-01-2014, 10:24 door Anoniem
@Above

Wat is dat een raar bedrijf iobit.com

klik ik erop, wordt ik doorverwezen naar http://www.macbooster.net

en wat is er mis met Classic Shell ?
12-01-2014, 12:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-01-2014, 12:39 door Anoniem
Ik vind het zo ruk dat in windows 8 de optie weg gehaald is om je wifi te rangorde. Vroeger kom je een volgorde maken welke die eerst pakt en welke daarna. Dit is nu gewoon uit de GUI gehaald. #faal
12-01-2014, 12:41 door Spiff has left the building - Bijgewerkt: 12-01-2014, 12:46
Door Above, 10:11 uur:
Als je weet wat de wensen van de klant zijn waarom negeer je deze dan?
[...] Microsoft blijft eigenwijs.
Door Anoniem, 10:14 uur:
Ze konden beter allemaal updates uitbrengen voor Windows 8 om het naar de wens van de klant te laten werken.
Tsja, Microsoft zal volkomen willen afrekenen met het Windows 8 debacle. Windows 8 moet 'dood', net als eerder Vista.
Maar niettemin doet Windows Vista met SP2 nu nog nauwelijks onder voor Windows 7.
Ik ben het met jullie eens dat het beslist fatsoenlijk zou zijn dat bij de ontwikkeling van Windows 9 ook Windows 8.x zo gefixt wordt dat het nauwelijks nog onderdoet voor Windows 9 (net als eerder Vista).
Echter, het fixen van Windows 8.x nog vóórdat Windows 9 wordt uitgebracht dat is misschien strategisch riskant, doordat het de glorie van Windows 9 kan verkleinen. Maar aan de andere kant, de huidige uitvoering van Windows 8.x is voor een grote groep gebruikers zo verschrikkelijk ergerlijk, en zo slecht geaccepteerd, dat het waarschijnlijk beslist zo gauw mogelijk gecorrigeerd zou moeten worden om Windows te redden van een letterlijk ervan afkeren naar andere systemen.

En wanneer iemand zegt dat Windows 8.1 toch best een mooi besturingssysteem is en zo geconfigureerd kan worden dat je nauwelijks last hebt van de blokkendoos en andere Windows 8 ergernis - ik ben het daar maar zeer gedeeltelijk mee eens. Ja, je kunt 8.1 booten naar desktop, en de tegeltjes-pagina kan dezelfde achtergrond gegeven worden als desktop, en de hoek-navigatie kan grotendeels worden uitgeschakeld, maar voor diverse opties en instellingen kom je toch nog altijd terecht in menu's die er op een fatsoenlijk groot 27" beeldscherm ronduit belachelijk uitzien, letterlijk onprofessioneel, en die enkel weergegeven zouden mogen op de petieterige schermpjes van tablets en andere mobiles, waar dat soort prutsvormgeving thuishoort.
12-01-2014, 12:46 door Anoniem
Waarom zou ik, als betalende klant, ook maar overwegen om mijn huidige Windows 8.1 (wat echt niet OK is) te gaan vervangen voor een Window 9, welke het nodige (opnieuw) zal gaan kosten. Ik ga dus echt het OS niet in 1 jaar afschrijven....

Fix 8.1 of ben een klant kwijt, zo simpel wil ik het wel stellen.
12-01-2014, 15:12 door Anoniem
Door Anoniem: @Above

Wat is dat een raar bedrijf iobit.com

klik ik erop, wordt ik doorverwezen naar http://www.macbooster.net
Je hebt waarschijnlijk een Mac-doos. Op een Mac-machine werkt Windows 8 niet. Iobit ziet dat en verwijst je gelijk door naar zijn concullega. Heel aardig van die mensen. Ik werk vanaf WindowsXP en ik wordt niet doorverwezen.
12-01-2014, 15:24 door Anoniem
Vanwege ergernissen over windows 8 naar linux gedwongen en ben ze nog steeds dankbaar dat door hun toedoen mijn ogen open zijn gegaan .
Naar linux-lite om precies te zijn , https://www.linuxliteos.com/linuxlite.hmtl .
Blijf me na al die maanden nog steeds verbazen over de snelheid en gebruiksvriendelijkheid van deze distro .
De meeste linux distro`s hebben de laatste jaren grote stappen voorwaarts gemaakt en zijn zeker niet meer enkel voor de nerds , terwijl windows telkens stappen terug maakt en de wensen van de klanten arrogant naast zich neerlegt .
Ze moeten nu van goede huize gaan komen om mijn zieltje nog terug te winnen maar eerlijk gezegd geef ik ze weinig kans , tis makkelijker iemand wegjagen dan iemands vertrouwen weer te winnen nadat die diverse keren op zijn snuit is gevallen .
12-01-2014, 15:49 door Spiff has left the building
Door Anoniem, 15:24 uur:
Naar linux-lite om precies te zijn, https://www.linuxliteos.com/linuxlite.hmtl
hmtl -> html
https://www.linuxliteos.com/linuxlite.html
12-01-2014, 16:02 door quikfit
Ik zelf ben heel erg tevreden met Windows 7......Laatst een nieuwe laptop gekocht voor mijn vrouw met Windows 8....wat een omslachtig OS.......dat gaat hem voor mij nooit worden....
12-01-2014, 16:03 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-01-2014, 20:57 door svenvandewege
@spif: Misschien maakt de volgende instelling in Windows 8.1 het voor jou systeem beter wanneer het gaat om de slechte menu weergave op een 27-inch scherm zoals je hierboven beschreef.

1. ga naar het windows configuratiescherm (binnen de desktop omgeving)
2.Verander eventueel weergave van Categorie naar kleine pictogrammen.
3. Dubbel klik op beeldscherm
4. Hier vindt je een checkbox "managedpi" of een nederlandse vertaling hiervan. Zet deze aan en klik op toepassen.
5. Herstart je machine.


Ben benieuwd of dit helpt. Geldt voor Windows 8.1.
12-01-2014, 21:15 door Anoniem
Door svenvandewege: @spif: Misschien maakt de volgende instelling in Windows 8.1 het voor jou systeem beter wanneer het gaat om de slechte menu weergave op een 27-inch scherm zoals je hierboven beschreef.

1. ga naar het windows configuratiescherm (binnen de desktop omgeving)
2.Verander eventueel weergave van Categorie naar kleine pictogrammen.
3. Dubbel klik op beeldscherm
4. Hier vindt je een checkbox "managedpi" of een nederlandse vertaling hiervan. Zet deze aan en klik op toepassen.
5. Herstart je machine.


Ben benieuwd of dit helpt. Geldt voor Windows 8.1.
Of misschien dit.
http://www.howtogeek.com/175664/how-to-make-the-windows-desktop-work-well-on-high-dpi-displays-and-fix-blurry-fonts/
12-01-2014, 21:57 door Spiff has left the building - Bijgewerkt: 12-01-2014, 22:01
Door svenvandewege, 20:57 uur, https://www.security.nl/posting/374920#posting374975:
Misschien maakt de volgende instelling in Windows 8.1 het voor jou systeem beter wanneer het gaat om de slechte menu weergave op een 27-inch scherm zoals je hierboven beschreef.
[...]
@ svenvandewege,

Dankjewel voor de tips, maar nee, nee, die tips die je 20:57 uur gaf die gaan niet helpen bij wat ik 12:41 uur beschreef (https://www.security.nl/posting/374920#posting374943).
Ik had het niet over de de configuratiescherm-omgeving in Windows 8.x zoals die ook al bestaat onder Windows Vista en Windows 7, nee, ik had het over dat deel van de menu's en omgevingen die nieuw waren in Windows 8 en die in vormgeving geheel afwijkend zijn van de eerdere vormgeving, ik bedoel dus de de "modern" en "charms" omgeving en alle opties en instellingen die enkel via die "modern" en "charms" omgeving toegankelijk zijn. Het ergerlijke is dat sommige instellingen enkel en alleen via die "charms" omgeving toegankelijk zijn en niet via de Windows 8.x configuratiescherm-omgeving.
De vormgeving dáárvan, van die "charms" omgeving en opties, die vind ik er belachelijk uitzien, alsof het op kleine kinderen is gericht, letterlijk onprofessioneel. Microsoft had dat moeten bewaren voor uitsluitend tablets en mobiles en en ander speelgoed, en iedereen die Windows min of meer professioneel wenst te gebruiken van die nonsens moeten verschonen. Van alleen de naam begin ik al te gillen, "charms", wat verschrikkelijk, aargh!

O, en 12:41 uur noemde ik een 27" scherm waarop ik die Windows 8.x omgeving ronduit belachelijk en onprofessioneel vind, maar zelfs op een 15" schermpje vind ik het al geen gezicht. Mijns inziens zijn die "modern" en "charms" omgeving enkel te harden op mobiles en verder nergens. Microsoft mocht van mij dat spul best in Windows 8 stoppen, maar het zou op een notebook of desktop nooit aan de oppervlakte mogen komen, of ten minste volledig de nek om te draaien moeten zijn. En dat laatste lukt nog niet met Windows 8.1, daarmee moet je voor sommige instellingen nog altijd via de "modern" en "charms" omgeving, tot mijn grote afgrijzen.

Ik heb zelf naast mijn favoriete desktop-systeem (zónder Windows 8.x) Windows 8.1 nog op een 15" notebook staan, maar daar gaat weer Windows 7 op. Niet omdat Windows 8.1 niet goed zou zijn, maar omdat ik het getweaked en al té afstotelijk blijf vinden, en ik niet wil werken met een apparaat waaraan ik door het monsterlijke OS een hekel blijf houden.
13-01-2014, 01:28 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 13-01-2014, 01:30
[Verwijderd]
13-01-2014, 09:56 door Anoniem
misschien moet microsoft dan eerst eens even een wishlist pagina bouwen waar mensen hun ei kwijt kunnen.
dan kunnen ze richten ipv blind schieten
13-01-2014, 18:38 door Anoniem
Het gaat al jaren zo bij Microsoft, windows 8 is een veredelde table of telefoon en dan nog met fouten, ik blijf op windows 7 zitten tot ze hem weer gaan slopen om je te dwingen naar windows 8 te gaan.
Veel geld weinig lol en geen support wat wil je nog meer
13-01-2014, 23:25 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 14-01-2014, 16:13
[Verwijderd]
14-01-2014, 00:54 door FlamingFireFunky
Door Peter V.: Nou, voor mij hoeft Windows niet meer. Na de laatste versie blijft het lekker gratis Linux.

Nou, voor mij lekker niet, Linux sucks.
14-01-2014, 10:08 door Anoniem
Heb pas de proef op de som genomen - mijn 65 jaar oude vader begreep Ubuntu & Libre Office veel sneller dan de Windows 8 die hij er op z'n nieuw gekochte pc bij kreeg.
PS. Iemand nog een tip hoe je zo'n OEM Windows 8 licentie naar Microsoft kan terugsturen om je geld terug te krijgen?
14-01-2014, 12:22 door Anoniem
Wat ben ik blij dat ik 12 jaar geleden dit product heb laten vallen.
Heeft me al veel ellende en geld bespaard.
Jammer dat OS2 niet goed aansloeg anders was dit mijn primaire keuze geweest.
18-02-2014, 12:10 door Anoniem
Ok die blokkendoos is er tot mijn grote ergernis. Maar hoe weet Microsoft dat al deze blokken mijn voorkeur keuzes zijn. Waarom bepaald Microsoft dit voor mij. Hoe haal ik trouwens zo'n blok weg? Nog irritanter is dat bij het aanklikken van deze ongewenste blokken gelijk het gehele scherm in beslag wordt genomen.
25-04-2014, 17:00 door Anoniem
Ik vind windows 8 echt veel fijner dan de andere versies.. Misschien dat je het gewoon door moet hebben., maar de dingen die ik nu kan doen zijn echt handig, en ik mis de startknop helemaal niet. Het zoeken naar apps en bestanden gaat nu ook veel overzichtelijker, maar goed, ieder zijn eigen keuze.
28-09-2014, 15:24 door Anoniem
Voor diegene die dit nog niet wisten. Er zijn afspraken tussen hardware fabrikanten en Microsoft dat er iedere 3 jaar nieuwe pakketten komen die een zwaarder systeem nodig hebben.
Neem Linux goede software en gratis !!!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.