image

Obama kondigt vrijdag NSA-hervormingen aan

maandag 13 januari 2014, 11:24 door Redactie, 4 reacties

Aanstaande vrijdag 17 januari zal de Amerikaanse president Barack Obama hervormingen binnen de NSA aankondigen, zo heeft het Witte Huis laten weten. De hervormingen volgen op een rapport van een commissie die door Obama was ingesteld en de activiteiten van de NSA onderzocht.

In het rapport wordt gepleit voor meer transparantie en privacybeschermingen binnen de spionageprogramma's van de NSA. Uit eerdere berichten zou blijken dat Obama waarschijnlijk het verzamelen van metadata van telefoongesprekken door overheidsdiensten gaat stoppen en telecombedrijven of een derde partij zal vragen om deze data te bewaren.

Hierdoor zou de overheid gerechtelijke toestemming moeten hebben om de verzamelde telefoongegevens op te vragen. Ook zal de president waarschijnlijk oproepen tot extra toezicht op het National Intelligence Priorities Framework, een document dat inlichtingendoelen beoordeelt en is gebruikt bij de beslissing om buitenlandse staatshoofden te bespioneren, zo meldt The Hill.

Reacties (4)
13-01-2014, 12:28 door Goeroeboeroe
Eerlijk gezegd interesseert me dit geen ene bliksem. In bovenstaand stukje, en ook in het originele artikel, blijkt het alleen over Amerikanen te gaan. Ze blijven gewoon hun edele achterste afvegen met de rest van de wereld.
En 'oproepen' tot extra toezicht bij de bespionering van buitenlandse staatshoofden????? Wat is dat voor waardeloze flapdrol? Daar hoort hij zélf voor te zorgen.
Kortom: er verandert gewoon helemaal niets. Althans: dat is uit deze berichten niet af te leiden. Het meest weerzinwekkende, de geheime rechtbank e.d., wordt niet eens genoemd.
13-01-2014, 12:48 door Anoniem
Er wordt ook gesproken over een paar van die punten, zoals bijvoorbeeld de wetgeving aanpassen zodat het ook voor buitenlanders of in ieder geval bondgenootschap landen gaat gelden.
De FISA zou een publieke spreker moeten krijgen zodat niet alleen de NSA haar standpunten kan zeggen maar ook iemand van de "andere kant".

Het staat hier niet en het is niet definitief, dus ik ben er nog niet tevreden mee. Maar de geruchten zijn er wel, en het zou natuurlijk een goede eerste stap zijn als het ook daadwerkelijk gebeurt.
13-01-2014, 14:39 door Anoniem
... het verzamelen van metadata van telefoongesprekken door overheidsdiensten gaat stoppen en telecombedrijven of een derde partij zal vragen om deze data te bewaren.

Er veranderd dus niets , het zal enkel op een andere manier aangesproken en verzameld worden zodat de NSA de vermoorde onschuld kan spelen en met het vingertje naar een andere partij kan wijzen .
13-01-2014, 22:14 door 0101
En over twintig jaar lekt het uit dat er een geheim agentschap met de naam "This Is Not The N.S.A., Nothing To See Here" bestaat waar alle omstreden taken naar zijn overgeheveld.

Het zou me niet eens zoveel verbazen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.