image

Botnet laat 300.000 computers naar Litecoins delven

dinsdag 14 januari 2014, 13:16 door Redactie, 1 reacties

Een Trojaans paard dat zich onder andere voordoet als de populaire videospeler VLC media player en een browseruitbreiding om online aanbiedingen te vinden heeft in december ruim 300.000 computers geïnfecteerd, die vervolgens werden gebruikt voor het delven van Litecoins.

Litecoin is een virtuele munteenheid, net als bitcoin. De munten kunnen worden gedolven door het uitvoeren van complexe berekeningen, wat de nodige rekenkracht vereist. Het Trojaanse paard werd door het Russische anti-virusbedrijf Dr. Web ontdekt een kreeg de naam Trojan.BtcMine.221. De malware zou afgelopen maand 311.000 computers hebben besmet. Op een gemiddelde dag zijn ruim 200.000 bots van het botnet online en worden ingezet voor het delven van Litecoins.

Rekenkracht

Het botnet bestaat uit verschillende subnetten, waarbij sommige delen de rekenkracht van de processor van besmette computers gebruiken, terwijl andere delen de rekenkracht van de videokaart inzetten. De criminelen achter het botnet zouden met de gedolven litecoins elke dag gemiddeld 1060 euro verdienen, aldus een berekening van Dr. Web. De meeste infecties door Trojan.BtcMine.221 bevinden zich in de Verenigde Staten.

Aangezien de malware via websites van de criminelen achter het botnet wordt aangeboden, krijgen internetgebruikers het advies om software alleen van de officiële website van de leverancier te downloaden.

Reacties (1)
03-02-2014, 01:18 door Anoniem
Er zijn nu ook al Litecoin Asic miners! Dat zal de Litecoin Mining enorm gaan veranderen op korte termijn:-(
Twijfel er nu aan een nieuwe Litecoin mining rig te gaan bouwen.
Wat gaan jullie doen? Asics kopen of door minen op gpu?
Bron: http://www.bitcoinupdate.nl/1/post/2014/01/meer-fotos-gridseed-litecoin-miner.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.