image

Gehackte Amerikaanse keten investeert 5 miljoen in voorlichting

dinsdag 14 januari 2014, 12:19 door Redactie, 4 reacties

De gehackte Amerikaanse winkelketen Target, waar de gegevens van 40 miljoen betaalkaarten en 70 miljoen klanten werden gestolen, gaat 5 miljoen dollar investeren in het voorlichten van consumenten over phishing en cybersecurity.

In een open brief die in verschillende Amerikaanse kranten werd gepubliceerd, maakt Target CEO Gregg Steinhafel nogmaals zijn excuses voor de inbraak. Daarnaast kondigt hij in de brief de oprichting van een nieuwe coalitie aan. Target zal de komende jaren 5 miljoen dollar in deze coalitie investeren, die zich gaat bezighouden met het voorlichten van consumenten over cybersecurity en het gevaar van phishing.

Samen met verschillende andere organisaties die onderdeel van de coalitie uitmaken wil Target het publiek op een toegankelijke en begrijpelijke manier voorlichten over de 'complexiteit en groeiende uitdagingen' die met cybersecurity te maken hebben en dan met name phishingscams.

Reacties (4)
14-01-2014, 14:03 door Anoniem
" We are sorry... "

http://youtu.be/9u0EL_u4nvw
14-01-2014, 14:18 door Anoniem
Misschien dat ik het niet snap, maar ik denk dat ze beter het geld kunnen steken in hun beveiliging want daar ging het mis.
Ik als consument weet inmiddels al van alle gevaren, dus het voorlichten van consumenten is dan ook niet nodig.
14-01-2014, 19:39 door Anoniem
En een leuke lijn met van die hippe hakcurhoedjes wellicht? Topmodel: "Ethical White".
17-01-2014, 10:21 door Anoniem
Target gaat de klant opvoeden. Maar waar het probleem lag bij Target zelf. Misschien moeten ze wat dat betreft eerst naar zichzelf kijken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.