image

Persoonlijke gegevens 70 miljoen Target-klanten gestolen

vrijdag 10 januari 2014, 14:39 door Redactie, 3 reacties

De criminelen die bij de Amerikaanse winkelketen Target wisten in te breken en daar de gegevens van 40 miljoen betaalkaarten buitmaakten, hebben ook de persoonlijke gegevens van 70 miljoen klanten gestolen, zo laat het bedrijf in een nieuwe verklaring weten.

Het gaat om namen, adresgegevens, telefoonnummers of e-mailadressen van 70 miljoen mensen. De winkelketen, die tot één van de grootste in de Verenigde Staten hoort, laat weten dat in het geval e-mailadressen bekend zijn, klanten via e-mail zal inlichten. "Ik weet dat het frustrerend voor onze gasten is om te ontdekken dat deze informatie is gestolen en we betreuren het ten zeerste dat ze dit moeten doorstaan", aldus Target CEO Gregg Steinhafel.

Diefstal

De diefstal werd tijdens het lopende onderzoek ontdekt. De aanvallers wisten tussen 27 november en 15 december vorig jaar de kassasystemen bij de meeste vestigingen met malware te infecteren en zo klantnaam, credit- of debitcardnummer, de verloopdatum van de kaart en CVV-beveiligingscode van 40 miljoen betaalkaarten te stelen, zo liet Target zelf weten.

Wat betreft de gestolen CVV-codes gaat het hier om de CVV-code die op de magneetstrip staat. Deze code wordt bij het betalen bij een kassa gecontroleerd. Het gaat hier niet om de CVV2-code, die zich achterop de kaart bevindt en bijvoorbeeld bij online aankopen moet worden ingevuld.

Reacties (3)
10-01-2014, 14:52 door schele
Maar beste klanten, vooral overal bonus-, aanbieding-, en voordeelkaarten op eigen naam blijven nemen bij alle winkels. Komt goed hoor!
10-01-2014, 15:16 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-01-2014, 16:08 door schele - Bijgewerkt: 10-01-2014, 16:09
@Clarence

Goed lezen (ook de bron): dit gaat niet meer om de aankoopgegevens uit de kassa systemen, dit zijn de klantsystemen met telefoonnummers, emailadressen en adresgegevens. Tenzij mijn kennis hopeloos verouderd is komen die gegevens niet mee als ik met een bankkaart betaal maar enkel wanneer ik die heb verstrekt via eerder genoemde voordeelkaarten en die door de winkelketen woden bewaard.

As part of Target’s ongoing forensic investigation, it has been determined that certain guest information -- separate from the payment card data previously disclosed -- was taken during the data breach.

Dus wellicht was mijn opmerking toch enigzins terecht?

En iedereen die op de vraag "Mag ik uw postcode?" zn echte postcode geeft, tja...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.