image

Winkelketen bevestigt diefstal 40 miljoen kaartgegevens

donderdag 19 december 2013, 14:00 door Redactie, 0 reacties

Een grote Amerikaanse winkelketen heeft bevestigd dat aanvallers recentelijk toegang tot 40 miljoen debit- en creditcardgegevens van klanten hebben gehad. Het gaat om één van de grootste diefstallen van betaalkaartgegevens in de Amerikaanse geschiedenis.

Vanochtend verscheen al het bericht over een mogelijk omvangrijke creditcarddiefstal bij Target, de op een na grootste discountwinkelketen in de VS. Het bedrijf laat nu in een verklaring weten dat mogelijk zo'n 40 miljoen debit- en creditcardgegevens tussen 27 november en 15 december zijn gecompromitteerd. Hoe de aanvallers toegang tot de gegevens wisten te krijgen wordt niet gemeld.

De winkelketen stelt dat de buitgemaakte data bestaat uit de namen van klanten, hun credit- of debitkaartnummer, de verloopdatum van de kaart en de CVV-beveiligingscode. Klanten van de winkel krijgen het advies om hun afschriften te controleren en in het geval van fraude dit meteen te laten weten. Ook zijn verschillende autoriteiten en financiële instellingen ingelicht nadat Target de ongeautoriseerde toegang tot de data ontdekte.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.