image

Google geen partner bij Indiase verkiezingen

vrijdag 10 januari 2014, 13:41 door Redactie, 0 reacties

De Indiase kiescommissie heeft het plan laten vallen om samen met Google een verkiezingstool te ontwikkelen, nadat beveiligingsexperts hadden gesteld dat de zoekgigant spionage door Amerikaanse inlichtingendiensten zou kunnen faciliteren.

Google had aangeboden om een tool te ontwikkelen waarmee kiezers konden controleren of ze wel juist geregistreerd stonden voor de verkiezingen van mei dit jaar. Om zich als online kiezer te registreren moeten kiezers hun e-mailadres en mobiele telefoonnummer opgeven. Informatie waar Google toegang toe zou hebben.

Weerstand

Het plan stuitte op weerstand van het Indiase Infosec Consortium, een alliantie van beveiligingsexperts van zowel overheid als bedrijfsleven. De groep liet in een verklaring weten dat het bang was dat Google voor spionagedoeleinden met Amerikaanse inlichtingendiensten zou samenwerken. "Samenwerken met Google staat gelijk aan samenwerken met de NSA", aldus één van de groepsleden tegenover PC World.

De kiescommissie gaf geen reden waarom de samenwerking geen doorgang vindt, maar een functionaris vertelt Reuters dat het voorstel van Google geen grote verbetering van de bestaande website inhield en dat de betrokkenheid van Google voor kritiek in India had gezorgd. Een soortgelijk programma van Google wordt wel in verschillende andere landen gebruikt, zoals de Filipijnen en Mexico.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.