image

Aantal besmette Nederlandse pc's stabiel

woensdag 8 augustus 2012, 12:06 door Redactie, 0 reacties

Net als in het eerste kwartaal van dit jaar is nog altijd een kwart van alle Nederlandse pc's met malware besmet. Dat stelt het Spaanse anti-virusbedrijf Panda Security in een nieuw kwartaalrapport. Het percentage is nog altijd beter dan vorig jaar, toen zo'n 33% besmet was. De daling heeft zich ten opzichte van het eerste kwartaal niet verder doorgezet, terwijl in andere landen het percentage wel is afgenomen. In het eerste kwartaal behoorde Nederland tot de 5 minst geïnfecteerde landen, nu staan de we tiende in het overzicht.

Verband
Een andere grote verandering is te vinden in het overzicht van de meest besmette landen. Deze lijst werd lange tijd door China aangevoerd, maar inmiddels is het land door Zuid-Korea van deze positie verdrongen. Volgens Panda Security is 57% van alle pc's in Zuid-Korea geïnfecteerd, terwijl China op zo'n 50% uitkomt.

"De lijst van minst geïnfecteerde landen wordt gedomineerd door een aantal van de meest geavanceerde landen ter wereld, met uitzondering van Zuid-Korea. Ook al zijn er mogelijk andere factoren die deze resultaten beïnvloeden, lijkt er een duidelijk verband tussen technologische ontwikkeling en het aantal besmettingen", aldus technische directeur Luis Corrons.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.