Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Wat betekend deze melding van Kaspersky Pure (verkeersbewaking)?

14-01-2014, 23:34 door Anoniem, 3 reacties
Ik kreeg vandaag een melding van mijn Kaspersky Pure 3.0 Verkeersbewaking en wel deze:kan de beveiliging van de versleutelde verbindingen tussen Internet Explorer en 157.56.143.103 niet garanderen omdat het authentificatie van de website niet kan worden gecontroleerd. websiteadres: 157.56.141.103 (*.php.gbl). Ik begrijp niet wat dit betekend? En vooral wat ik eraan kan doen.kaspersky Pure vroeg mij wilt u de verbinding toestaan of blokkeren (aanbevolen)? Ik wist niet wat ik moest kiezen.Ik was bezig met een update van Adobe Reader en Adobe Flash Player.Wat zou er gebeuren als ik zou kiezen voor deze verbinding blokkeren? En wat zou er kunnen gebeuren als ik de verbinding had toegestaan? Betekend deze melding van Kaspersky Pure 3.0 dat ik een valse versie van IE op mn pc heb?
Reacties (3)
15-01-2014, 00:29 door Anoniem
Damn. wat een paranoïde gedachte.

Het houdt in dat het ssl certificaat van de server niet gecontroleerd kan worden.
29-01-2014, 06:12 door Anoniem
Aha,ja dat had ik ook al begrepen.Maar is dat ernstig? Wat betekend dat nou in feite? Het ip-adres schijnt van Microsoft te zijn (heb even een ip-check gedaan). Kaspersky Pure vraagt mij of ik de specifieke website vertrouw.Ja.Niet vertrouwd certificaat accepteren (verbinding wordt toegestaan) of Certificaat weigeren (aanbevolen) verbinding met niet vertrouwd certificaat beeindigen.Wat kan ewr gebeuren als eerstgenoemde optie klik,en wat als ik op de 2e optie klik (dus niet accepteren)??
29-01-2014, 10:34 door User2048
Als je het niet accepteert krijg je geen verbinding met de website.

Als je het wel accepteert krijg je wel verbinding met de website. Je weet dan echter niet zeker of je echt verbonden bent met de webserver waar je denkt verbinding mee te hebben. Er is een kans dat je dan slachtoffer wordt van malware, gegevensdiefstal, fraude enzovoorts.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.