Privacy - Wat niemand over je mag weten

privacy question!

08-08-2012, 15:41 door Anoniem, 5 reacties
Hallo!

Ik zit op het netwerk van iemand anders (met zijn toestemming)met mijn eigen pc.
Vraag 1.) Kan hij mijn bezochte websites inzien of opvragen bij een internet provider? Of mag de provider dit alleen aan justitie verstrekken i.v.m. privacy regelgeving?
Vraag 2.) kan hij inloggevevens van facebook e.d. achterhalen?

Many thanks.....
Reacties (5)
08-08-2012, 16:39 door Anoniem
@Topic Starter :

Zeg nou gewoon eerlijk dat je zonder toestemming gebruik maakt van dat netwerk, en dat je bang bent dat de eigenaar indien hij erachter komt via zijn provider, of via je Facebook gegevens, jou identiteit zal proberen te achterhalen. Je bewering dat je met toestemming gebruik maakt van zijn netwerk is lachwekkend, want dan zou je deze problemen niet hebben. Schijnheilig gedoe.
08-08-2012, 17:32 door Anoniem
wat een vijandigheid.....
Nee, je zit er volledig naast. Ik mag gebruik maken van een netwerk en deel zelfs in de kosten. Alleen het contract staat niet op mijn naam. Ik vraag me dus gewoon af hoe 'vrij' ik ben. De eigenaar kan niet op mijn pc, maar is dus wel eigenaar van de router/aansluiting e.d.
08-08-2012, 19:49 door choi
Bezochte websites kan hij mogelijk inzien middels de logs van de router (indien de router deze bijhoudt). Met bepaalde software kan dat ook; ik zie bijvoorbeeld aan de logs van de OpenDNS software welke websites geopend zijn en door welke computer op mijn netwerk.

Gegevens over het internetverkeer vanaf een specifiek adres mag-voor zover mijn kennis strekt- alleen onder bepaalde voorwaarden worden overlegt aan opsporingsinstanties. Ook de abonneehouder kan niet zonder meer over deze gegevens beschikken. Wellicht is e.e.a wel mogelijk als deze kan aantonen dat er bijvoorbeeld sprake is van misbruik en dit noodzakelijk is om aangifte te doen.

Inloggegevens zijn niet zo makkelijk te onderscheppen (zeker niet als het inloggen over https en het draadloos verkeer over wpa gaat) tenzij de persoon die dat wil doen over de nodige kennis, software en tijd beschikt.

@paranoid van 16:39
Waarom moet je de TS direct van oneigenlijk gebruik van het netwerk van een ander beschuldigen. Ik heb zelf een overeenkomst met een goede buur dat die onder bepaalde voorwaarden gebruik mag maken van mijn wifi-verbinding.

Niks aan de hand; hij weet wat wel en niet is toegestaan (en waarom) en dat ik in principe zijn traffic kan monitoren om te controleren of hij zich aan de afspraken houdt. Zo vreemd is het scenario van de TS dus niet.
08-08-2012, 20:38 door Anoniem
Bedankt Choi!!!!
08-08-2012, 22:13 door ernie
Onversleuteld netwerkverkeer afluisteren is kinderlijk simpel, maar vereist toch wel een redelijke dosis computerkennis. Echter, een redelijk intelligent persoon maakt zich die kennis vrij snel eigen. Daarbij kan een geïnfecteerde PC in het netwerk ook ongemerkt (mbv. malware) dit soort ongein uithalen. Samengevat, al je onversleutelde (o.a. HTTP) data is af te luisteren door elk persoon in het netwerk (iig bij de meeste huis-tuin-en-keuken-routers/modems).

Inloggegevens afluisteren (ook versleutelde, bijv via HTTPS) is lastiger, maar met de juiste computerkennis wel degelijk mogelijk, afhankelijk van de configuratie (beveiliging) van je PC/netwerk. Een kwaadwillende gebruiker van het netwerk zou o.a. MITM-attacks/ARP-poisoning/noemmaarop kunnen uitvoeren en zo toch de versleutelde gegevens kunnen decoderen.


Al met al, het hangt er een beetje vanaf hoe belangrijk/gevoelig de data op je PC en verstuurd over het netwerk voor jou is. Met een kopie van je paspoort op je computer zou ik bijvoorbeeld al heel voorzichtig worden, om maar een voorbeeld te geven. De kans is klein, maar wel aanwezig dat je de dupe wordt van andermans onvoorzichtigheid, of zelfs kwade bedoelingen.

Aan jou de inschatting :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.