image

Google blokkeert malware-downloads in Chrome 32

woensdag 15 januari 2014, 09:44 door Redactie, 2 reacties

Er is een nieuwe versie van Google Chrome verschenen die naast het verhelpen van elf beveiligingslekken gebruikers ook tegen malware-bestanden beschermt. Als gebruikers een bestand downloaden waarvan Google weet dat het om malware gaat, zal Chrome de download automatisch blokkeren.

Voorheen gaf de browser al een waarschuwing voor verdachte bestanden. Uit cijfers van Google bleek dat veel gebruikers echter zelf malware downloaden. Het kan dan gaan om bestanden die zich als een gratis screensaver, een videoplug-in of een zogenaamde veiligheidsupdate voordoen. Daarom is nu besloten om malware-bestanden automatisch te blokkeren.

Lekken

Voor vier van de elf beveiligingslekken die in Chrome 32 werden verholpen loofde Google een beloning uit. De kwetsbaarheden waren als 'High' bestempeld, wat inhoudt dat het voor een aanvaller mogelijk was om vertrouwelijke gegevens van andere websites te lezen of aan te passen. Voor drie van deze vier lekken betaalde Google de onderzoekers voor het melden 1.000 dollar.

Een kwetsbaarheid waardoor het mogelijk was om zonder melding met het Google-account van een aanvaller te synchroniseren leverde onderzoeker Joao Lucas Melo Brasio 5.000 dollar op. Ook is er een nieuwe versie van Adobe Flash Player toegevoegd waarin twee lekken zijn opgelost. Updaten naar Chrome 32.0.1700.76 voor Windows en Chrome Frame en Chrome 32.0.1700.77 voor Mac en Linux gebeurt geheel automatisch.

Reacties (2)
15-01-2014, 10:22 door hx0r3z - Bijgewerkt: 15-01-2014, 10:23
Ik merk het ja, goed zo! Softsonic, Brothersoft, CNET (3 grootste adware/ad-ware verspreiders) zijn ook geblokkeerd. Goede zet van Google. Zoveel mensen downloaden anders maar gewoon altijd die adware en dat is echt zo vervelend .. Dit is beter.
15-01-2014, 21:39 door donnerd
Ook laar Google Chrome voortaan zien waar er muziek vandaan komt, waar er gecamed wordt etc.
Hele handige en goede update dus!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.