image

Hoofd online security Britse bank stal 3 miljoen euro

woensdag 8 augustus 2012, 16:11 door Redactie, 1 reacties

Het hoofd online security van de Britse bank Lloyds heeft in een periode van vier jaar ruim drie miljoen euro bij de bank verduisterd. De 50-jarige Jessica Harper werkte als het hoofd fraude en security internetbankieren bij de Lloyds Banking Group. De vrouw verdiende 90.000 euro per jaar, maar vond dat klaarblijkelijk niet genoeg. Ze diende valse facturen in waarvan het geld naar haar toe ging. In totaal gaat het om een bedrag van 3,11 miljoen euro.

Het geld werd onder andere gebruikt om haar tweede huis in Frankrijk te renoveren. De vrouw werd dit jaar ontslagen nadat de fraude door een intern onderzoek van Lloyds was ontdekt. De rechter doet op 21 september uitspraak. Harper is inmiddels bezig om haar huis te verkopen waarvan de opbrengsten naar de bank gaan.

Reacties (1)
09-08-2012, 10:15 door Anoniem
Haha dan je best dom bezig. Ik vind haar salaris nog wel relatief laag als je het vergelijkt met raad van bestuur. De functie zal ongetwijfeld inhouden dat je ontslagen wordt na een beveiligingsincident (100% veiligheid is simpelweg onmogelijk) terwijl RvB meestal rustig kan blijven zitten na mis-management.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.