image

Nederlandstalige versie van privacytool Ghostery

woensdag 15 januari 2014, 12:10 door Redactie, 4 reacties

Na bijna twee jaar is er eindelijk een Nederlandstalige versie van de populaire privacytool Ghostery verschenen. Ghostery is een browseruitbreiding voor Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari en Opera die allerlei advertenties en trackers blokkeert om de privacy van gebruikers te beschermen.

Met de komst van Ghostery 5 was het voor de ontwikkelaars mogelijk om voor elke versie een volledige set van vertalingen te implementeren, omdat ze nu allemaal min of meer dezelfde tekst gebruiken. De taalopties zijn nu in Ghostery 5.1 geïmplementeerd. Deze versie ondersteunt in totaal twaalf verschillende talen, waaronder het Nederlands. De gewenste taal kan via het optiemenu van Ghostery worden ingesteld. De privacytool is via Ghostery.com te downloaden.

Reacties (4)
15-01-2014, 12:33 door Pastafarist
15-01-2014, 19:38 door Anoniem
Getest met opera. Niet (of nog niet) in het nederlands en is alleen in het engels. Met google chrome is het wel in het nederlands.
16-01-2014, 00:21 door Anoniem
Sinds 5.1.0 laat Ghostery een paar seconden de namen van trackers zien, daarna kun je die info niet meer benaderen. Enkel het aantal trackers is zichtbaar. Klik je op 't spookje krijg je de mededeling bovenin de pop-up dat Ghostery een x-aantal trackers heeft gevonden (in het nederlands) , maar in het vak waar vroeger de domeinen/namen werden gespecificeerd staat nu standaard de tekst : " Deze pagina is niet gescand " . Hebben andere Firefoxgebruikers (26 op Mac) dit ook ?
16-01-2014, 11:03 door Anoniem
Door Anoniem: Sinds 5.1.0 laat Ghostery een paar seconden de namen van trackers zien, daarna kun je die info niet meer benaderen. Enkel het aantal trackers is zichtbaar. Klik je op 't spookje krijg je de mededeling bovenin de pop-up dat Ghostery een x-aantal trackers heeft gevonden (in het nederlands) , maar in het vak waar vroeger de domeinen/namen werden gespecificeerd staat nu standaard de tekst : " Deze pagina is niet gescand " . Hebben andere Firefoxgebruikers (26 op Mac) dit ook ?
Nee.
Gebeurt dit ook als je kiest voor het 'classic panel?'

Wat me verder wel opvalt is dat Ghostery qua functies steeds meer overlap met andere addons begint te vertonen.
Je kan die functies overigens (nog wel) afvinken in de advanced voorkeur settings.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.