image

Microsoft stopt XP-download Security Essentials na 8 april

donderdag 16 januari 2014, 11:37 door Redactie, 0 reacties

Microsoft zal vanaf 8 april dit jaar stoppen met het aanbieden van Microsoft Security Essentials voor gebruikers van Windows XP. Eerder vandaag werd bekend dat de softwaregigant de virusscanner tot juli 2015 blijft ondersteunen met anti-virusupdates en programma-updates.

Dat geldt echter alleen voor bestaande installaties. Op de pagina over het einde van de support voor Windows XP laat Microsoft namelijk het volgende weten. "Als een gevolg, zal de technische ondersteuning van Windows XP na 8 april 2014 niet langer beschikbaar zijn, waaronder automatische updates die helpen om je pc te beschermen. Microsoft zal vanaf deze datum ook stopen met het aanbieden van Microsoft Security Essentials als download op Windows XP."

Migratie

Doordat er geen beveiligingsupdates meer voor Windows XP komen lopen gebruikers straks een zeer groot risico. Om organisaties bij de migratie naar een nieuwer platform te helpen besloot Microsoft de support van Security Essentials op XP te verlengen. Ook verschillende anti-virusbedrijven en softwarebedrijven hebben aangekondigd dat ze hun producten op Windows XP na de deadline van 8 april blijven ondersteunen. Volgens cijfers van Net Applications gebruikt nog zo'n 28% van de internetgebruikers Windows XP

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.