image

LastPass en Firebug winnen Firefox-wedstrijd

vrijdag 10 augustus 2012, 11:42 door Redactie, 6 reacties

LastPass, DownThemAll en Firebug zijn in een door Mozilla georganiseerde wedstrijd verkozen tot de populairste Firefox add-ons. Firefox-gebruikers konden hun favoriete uitbreiding opgeven, wat door meer dan 2.000 mensen werd gedaan. Vervolgens bekeek een jury alle inzendingen en selecteerde tien add-ons, waar vervolgens op gestemd kon worden.

Daarbij werd vooral gezocht naar meeslepende verhalen, hoe creatief het gebruik van de uitbreiding is en of het de "geest" van de Mozilla add-ons gemeenschap vertegenwoordigt. Uiteindelijk kwamen LastPass, DownThemAll en Firebug als winnaar uit de bus.

Tools
LastPass is een tool die online wachtwoorden genereert en bewaart, zodat gebruikers alleen hun LastPass wachtwoord hoeven te onthouden. Firebug is een handige add-on voor het ontwikkelen van websites en webapplicaties, terwijl DownThemAll een downloadmanager is.

Onlangs passeerde het aantal gedownloade Firefox-uitbreidingen de 3 miljard. Wordt er gekeken naar de meest gebruikte add-ons, dan zijn AdBlock, Video DownloadHelper en Firebug het populairst.

Reacties (6)
10-08-2012, 16:45 door Skizmo
lastpass is kut... ik word gek van die klote bovenbalk. het zou ook wel handig zijn als dat kreng gewoon inlogt ipv te vragen of er ingelogd moet worden.
10-08-2012, 18:52 door Dick99999
Ben het helemaal eens met alle gebruikers die voor LastPass stemden. Een zeer goed programma volgens mij, mits je een lang master password gebruikt. Lang is 12 of meer willekeurige tekens of een 'onzinige' zin van minimaal 7 ook lange woorden met een willekeurig Extra teken in 1 van de wooxrden: Zondag is de plezierige maand waarin haring de maan schoffWeert.
11-08-2012, 11:34 door Anoniem
Wachtwoorden online opslaan, fantastisch voor de eindgebruiker, maar vanuit security perspective het slechtste idee ooit!

Maar vooral lekker blijven gebruiken..
12-08-2012, 18:23 door Anoniem
't Is wel duidelijk wie d'r gestemd hebben :-)
13-08-2012, 17:11 door Anoniem
LastPass slaat de wachtwoorden uiteraard niet in plain text op, maar versleuteld. Toegang tot de wachtwoordenkluis kan door een lang, complex wachtwoord maar nog beter is een eenmalig wachtwoord te gebruiken (OTP). Dit kan door gebruik te maken van bv Yubikey een goedkoop hardware OTP token.

Ik gebruik LastPass icm YubiKey al jaren, en kan eigenlijk niet meer zonder. Heel erg handig!
13-08-2012, 19:20 door Dick99999
(sorry als dit 2x verschijnt, computer crash)
Mijn ervaring is dat tegenstanders vrij snel voorstander worden als de beveiligingen worden vergeleken. Zij schatten de beveiliging van een lokale oplossing als opschrijven, 2-5 wachtwoorden voor alle sites onthouden, de sterkte van de wachtwoorden etc. etc. veel te hoog in.

Als je in dit geval een lokale oplossing naast een cloud oplossing zet, kom je in dit geval snel tot de conclusie dat een goede cloud oplossing veel veiliger is. Mits je een sterke kluissleutel (wachtwoord) gebruikt en inzicht in de beveiliging van de kluis hebt en toegang tot een nood kopie van de inhoud hebt.
Zo kan je bijvoorbeeld nagaan of er een kopie van de sleutel tot de kluis buiten je PC bestaat (mag niet), of de inhoud van de kluis (wachtwoorden) buiten de PC ongecodeerd beschikbaar is (mag niet) en hoelang het een derde kost om het kluis sleutel (wachtwoord) te achterhalen mocht deze de complete kluis in handen krijgen (jaren, zo niet decennia).

Iets dergelijks geldt voor het op afstand openen van de kluis ipv de hele kluis te stelen: uiterst moeilijk, en veel makkelijker bij een lokale oplossing.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.