image

Nep-Microsoftmedewerkers bellen over Dorifelvirus

vrijdag 10 augustus 2012, 16:18 door Redactie, 4 reacties

De nep-Microsoftmedewekers die al enige tijd Nederlandse internetgebruikers via de telefoon proberen op te lichten, hebben de uitbraak van het Dorifelvirus aangegrepen om hun slag te slaan. Volgens de Waarschuwingsdienst komen er berichten van personen binnen die telefonisch benaderd zijn door 'Microsoft' om hen te helpen bij het verwijderen van het Dorifelvirus dat op dit moment in het nieuws is.

Net als bij de normale variant van de scam wordt in al dan niet gebrekkig Engels beweerd dat de gebelde persoon schadelijke software op zijn of haar computer heeft staan en dat dit via de telefoon is op te lossen. In bijna alle gevallen wordt er een niet werkend antiviruspakket aangeboden dat het slachtoffer voor een hoog bedrag moet aanschaffen. Daarbij wordt tevens om persoonlijke gegevens en creditcardgegevens gevraagd.

Download
Ook proberen de scammers het slachtoffer bepaalde software te laten downloaden waarmee ze de computer op afstand overnemen. "Het lijkt dan of u op afstand geholpen wordt maar in werkelijkheid wordt uw pc (extra) besmet", zo meldt de Waarschuwingsdienst.

Reacties (4)
11-08-2012, 00:37 door Anoniem
Ja daar kon je op wachten natuurlijk.....
11-08-2012, 11:51 door Anoniem
Dus toch.. 5 min. geleden gebeld met de vraag of de computer aanstond want er zouden schadelijke berichten ontvangen worden vanuit onze computer etc. Hij had het over een of ander military virus, maar kon er weinig van maken in zijn engels. Nee, dit was duidelijk niet pluis!
14-08-2012, 18:16 door Anoniem
Vandaag voor de tweede keer gebeld met de opmerking dat mijn computer gevaar loopt. Eerste keer ene onduidelijk engels sprekende man met een indisch accent en net mijn vrouw weer door een engels sprekende dame namens "microsoft" ze belt mij zo terug ben benieuwd. Fijn dat er internet is!
17-08-2012, 14:40 door Anoniem
Zojuist gebeld inderdaad door een nummer met nummerherkenning. Ik had een WTF momentje. Via google op deze site gekomen. Hier nog nooit mee te maken gehad maar het was al vrij snel duidelijk voor mij dat het een scam betrof. Zeker omdat ik geen windows XP computer had XD. Maar wat een freaks zeg. Ik wil heel graag weten hoe ze aan mijn naam(al dan niet verkeerd verteld) en aan mijn tel nummer combinatie kwamen. zou dat gewoon van de telefoongids zijn of via de KVK gaan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.