image

Lettertype ontmaskert spionagevirus Gauss

zaterdag 11 augustus 2012, 10:40 door Redactie, 2 reacties

Voor bedrijven en organisaties die willen weten of ze met het nieuw ontdekte supervirus Gauss zijn besmet, is er een online check verschenen. Gauss, waarvan de hoofdmodule naar de 18e-eeuwse Duitse Wiskundige Carl Friedrich Gauss is vernoemd, komt volgens het Russische Kaspersky Lab komt uit dezelfde 'fabriek' die eerder Stuxnet, Duqu en Flame produceerde.

Het is het eerste "supervirus" dat over een onderdeel beschikt om toegang tot online bankrekeningen te krijgen. Een ander opvallende eigenschap is dat Gauss op alle computers het voorheen onbekende Palida lettertype installeert. Aan de hand hiervan hebben Kaspersky Lab en Hongaarse onderzoekslaboratorium CrySyS een detectie ingebouwd. Het bezoeken van deze of deze website is voldoende om te controleren of een systeem mogelijk met Gauss is besmet.

Het is niet de eerste keer dat de makers van deze supervirussen met een lettertype aan de slag gaan. Het Duqu-virus gebruikte een exploit die in een font zat verstopt dat de makers "Dexter Regular" noemden, wat gemaakt zou zijn door Showtime Inc. De kabelmaatschappij achter de televisieserie Dexter.

Reacties (2)
11-08-2012, 17:52 door Anoniem
"Lettertype ontmaskert spionagevirus Gauss"

Of het brengt mensen (opzettelijk) op een dwaalspoor.
18-08-2012, 11:16 door PJW9779
**** De1e link is een ordinaire survey !!!! ***

Skippen, en 2e link gebruiken
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.