image

Kaspersky blijft XP tot medio 2016 ondersteunen

maandag 20 januari 2014, 12:17 door Redactie, 0 reacties

Het Russische anti-virusbedrijf Kaspersky Lab zal Windows XP tot halverwege 2016 blijven ondersteunen, zo heeft het bedrijf aangekondigd. Eerder kondigden ook al verschillende andere anti-virusbedrijven aan om het 12-jaar oude besturingssysteem met updates te blijven ondersteunen.

De meeste aanbieders zeggen dat XP-gebruikers tot het eerste of tweede kwartaal van 2015 op ondersteuning kunnen rekenen. Zowel Google als Avira lieten recentelijk weten XP tot april 2015 te blijven ondersteunen, terwijl Microsoft vorige week nog aankondigde het gratis Security Essentials op Windows XP tot juli 2015 van nieuwe signatures en updates te voorzien, om klanten op deze manier bij de migratie naar een nieuwer besturingssysteem te helpen.

Ondersteuning

Kaspersky doet er nog zo'n jaar bij en laat weten dat de support tot medio 2016 loopt, wat overeenkomt met de levenscyclus van de eigen producten. Op dit moment zou 18% van de Kaspersky-klanten nog met Windows XP werken. Ondanks de verlengde ondersteuning krijgen klanten het advies om tegen april 2014 over te schakelen op nieuwere Windowsversies.

Microsoft stopt dan met het uitbrengen van beveiligingsupdates voor Windows XP en de kans is groot dat ook andere softwareleveranciers de ondersteuning staken. Daardoor blijven naast Windows ook lekken in allerlei andere programma's ongepatcht. Volgens cijfers van OPSWAT heeft Kaspersky wereldwijd een marktaandeel van 6,5%.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.