image

ING onderzoekt infecties Dorifel-virus *update*

maandag 13 augustus 2012, 09:30 door Redactie, 3 reacties

ING heeft een onderzoek ingesteld of klanten met het Dorifel-virus besmet zijn, zoals het Nederlandse beveiligingsbedrijf Digital Investigation beweert. Volgens een verklaring van de bank op de eigen website heeft het Dorifel-virus niet de systemen van ING zelf getroffen, maar zijn mogelijk de computers van een beperkt aantal ING-klanten besmet geraakt met het virus, waardoor de gegevens van deze klanten in verkeerde handen zouden kunnen zijn gekomen.

"Het is echter op dit moment nog niet duidelijk om welke gegevens het precies gaat en of hier daadwerkelijk misbruik van is gemaakt. ING doet hier momenteel onderzoek naar. Indien de ING onregelmatigheden detecteert zal zij de betaalfunctie van de desbetreffende klanten in Mijn ING (internetbankieren) direct blokkeren."

Infecties
Volgens het beveiligingsbedrijf werden op de Dorifel master-server de gegevens van 1193 ING-klanten aangetroffen. In het geval ING de betaalfunctie van klanten afsluit laat het dit de klanten wel weten. "De klant kan dan nog wel bankzaken doen, bijvoorbeeld per acceptgiro, telefoon of via het ING kantoor."

Het Dorifel-virus wist vorige week bij verschillende gemeenten en instellingen computers te infecteren. In eerste instantie werd er over zo'n 3.000 besmettingen gesproken, maar volgens Digital Investigations zijn er mogelijk tienduizenden computers besmet geraakt.

Update 17:27
Volgens ING "blijkt uit voorlopige resultaten van dit onderzoek dat het tientallen klanten betreft."

Reacties (3)
13-08-2012, 10:29 door Anoniem
Nee, de systemen van ING niet, slechts de klanten die gebruik moeten maken van het oude Postbank systeem (gebruikersnaam/wachtwoord en TAN codes)
13-08-2012, 17:00 door Anoniem
Kan alleen met Windows een gevaar zijn,maar pas op Phising is systeem onafhankelijk!!!!!.
Dat hangt namelijk af van de website die je bezoekt,een site kan zich namelijk altijd voordoen als de originele website van een instantie.
In dit geval namelijk de Ing.
Op Linux pc´s kan Dorifel niet toeslaan,enkel op Windows.
13-08-2012, 23:22 door Anoniem
Ik drukte op de verkeerde toets en weg verhaal:MIJN ING/wachtwoord/ gebruikersnaam /TAN CODES/oude gegevens van voor de verhuizing.
kortom ik vertrouw de ING voor geen meter.
3 of 4 mailtjes van de ING in het Engels. eentje over een lening: ik heb het niet over geld lenen gehad.
wel dat ik geen versleutelde pagina zie, een kluisje? als veilig?
ik weet het niet. ook niet wat ik moet doen.
Ik gebruik ook TAN codes.
Ik ben de pincode van mijn lopende betaalrekening kwijt.Skirduul.
Wat is een captcha?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.